Magazin

Sjajan trik za bujanje cvijeća: Sve što vam je potrebno za najljepši balkon je jedan sastojak

Iako to niko ne bi očekivao, u nezi biljaka i cvijeća ističe se jedan proizvod kao super oružje za bujanje i cvjetanje, a riječ je o ricinusovom ulju.

RUŽA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ricinusovo ulje, koje smo svi kao decxa pili zbog vitamina D, potom važan sastojak kozmetičkih preparata, sad nalazi primjenu i u očuvanju zdravlja i ljepote biljaka. Ako još niste probali ovaj trik, možda je vrijeme da ga iskusite i oduševite se rezultatima.

Pročitajte još

Svaka biljka zahtjeva posebnu pažnju i njegu, pa zaljubljenici u cvijeće traže načine kako da održe svoje biljke zdrave i bujne tokom cijele godine, a posebno kada grane sunce. Nedavno je na društvenim mrežama otkriven neobičan trik koji je privukao pažnju mnogih – a to je upotreba ricinusovog ulja. Posredi je prirodni sastojak, a rceptura je slijedeća – dodajte kašičicu ricinusovog ulja u litar i po vode sobne temperature, dobro promućkajte smjesu i zatim je koriste za zalivanje biljaka, prenosi Sensa.

 Najvažnije je da dobro izmiješate ulje s vodom kako bi se izbeglo oštećenje korijena biljke. Prema preporukama zaljubljenika u cvijeće, ukoliko je riječ o biljci koja cvijeta samo jednom godišnje, mješavinu bi trebalo da koristite jednom godišnje. Ukoliko vaša biljka cvijeta tokom cijele godine, preporuka je da koristite rastvor jednom mjesečno kako bi se održao njen bujan izgled.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu