Politika

Sjednica NSRS počela minutom ćutanja za ubijene Srbe na Kosovu: Poslanici na dnevnom redu imaju više prijedloga zakona za razmatranje (FOTO)

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će poslanici po hitnom postupku razmatrati više prijedloga zakona počela je u Banjaluci minutom ćutanja i odavanjem pošte Srbima ubijenim na Kosovu i Metohiji.

NARODNA SKUPŠTINA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER

Vlada Srpske je sa dnevnog reda povukla Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

U skladu sa usvojenim dnevnim redom po hitnom postupku biće razmatrani prijedlozi zakona o Fondu solidarnosti Republike Srpske, o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, te o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti.

NARODNA SKUPŠTINA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER
NARODNA SKUPŠTINA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER
NARODNA SKUPŠTINA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER
NARODNA SKUPŠTINA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIC/RINGIER

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Pročitajte još

Na predloženom dnevnom redu su i nacrti zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj, o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog programa fiskalne konsolidacije za period 2024-2026. godine, izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2022. godinu, te izvještaje Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu, izvještaj o radu i poslovanju Garantnog fonda Republike Srpske za prošlu godinu, kao i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije