Politika

"SMRT TADIĆU", "UMRI MAJCI" U Beogradu i Banjaluci osvanuli grafiti prijetnji bivšem predsjedniku Srbije, zatražena hitna istraga (FOTO)

Povodom prijetnji lideru Socijaldemokratske stranke Borisu Tadiću koje su se pojavile na grafitima u Beogradu i naljepnicama u Banjaluci, oglasio se dio opozicionih partija, koje su od nadležnih zatražili hitnu istragu.

"SMRT TADIĆU", "UMRI MAJCI" U Beogradu i Banjaluci osvanuli grafiti prijetnji bivšem predsjedniku Srbije, zatražena hitna istraga (FOTO)
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako prenosi Blic, pretpostavlja se da prijetnje imaju veze s upravo donijetom presudom Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, gdje mu je potvrđena doživotna kazna zatvora.

Na grafitima koji su ispisani na Dorćolu piše “Smrt Borisu Tadiću”, a u Banjaluci “Umri majci…”.

Stranka slobode i pravde u saopštenju navodi da najoštrije osuđuje kampanju koja “poziva na ubistvo Borisa Tadića, bivšeg predsjednika Srbije”.

Demokratska stranka navodi da traži hitnu istragu povodom grafita mržnje i pretnji Tadić, ističući da su policija i istražni organi dužni da u najkraćem roku otkriju ko je i sa kojim motivom ispisivao opasne poruke po centru Beograda.

Pokret slobodnih građana uz osudu pretnji i poruka mržnje upućenih na račun bivšeg predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića, zahtijeva od aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića da javno, jasno i nedvosmisleno stane u zaštitu svog prethodnika.

Kako navode, Tadić je danas meta napada zbog ispunjavanja obaveza koje se tiču saradnje sa krivičnim mehanizmom u Hagu od strane države Srbije u vreme njegovog predsjedničkog mandata.

Kako prenose mediji, grafiti u Beogradu su u međuvremenu prekrečeni.

Prihvati notifikacije