Sudbine

Sofronijević o trenutku ranjavanja “Gledao sam gdje su mi supruga i dijete”

Srećko Sofronijević koga su prije nedjelju dana ranili specijalci tzv. kosovske policije, prebačen je u Urgentni centar u Beogradu.

Sofronijević o trenutku ranjavanja “Gledao sam gdje su mi supruga i dijete”
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Njegovo stanje je stabilno, ali kako je rekao “najmanje ga bole rane”

Borba za Sofronijevićev život počela je u KBC Kosovska Mitrovica. Operisan je i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Beogradu, u Urgentnom centru. Danas, osam dana poslije užasa koji je doživio i iako mu je život bio ugrožen, ovaj hrabri Srbin sa KiM kaže da njemu rane nisu teške. Nisu teške ni meni, ni mojoj braći – kaže Sofronijević.

Ističe da mu je teško da se sjeća tog dana jer je strahovao za život svoje porodice kada su ih jedinice ROSU napale. Vidio sam da je to opšte ratno stanje. Pucali su na goloruk narod, pucali su nam na djecu – rekao je Sofronijević.

Kako kaže, ranjen je u trenutku kada je pokušavao da pronođe suprugu i dijete. Tada se od napadača okrenuo leđima. Osetio sam tup udar u leđa i pao sam. Prišla su mi braća, podigla me. Sve vrijeme su bili uz mene – priča Sofronijević.

Kako kaže, osjetio je da je ranjen i dodaje da je najvažnije bilo da su mu žena i dijete bezbjedni. Za sebe samog se nije toliko brinuo.

Na pitanje šta mu daje snagu, Sofronijević odgovara da su to prijatelji, braća, njegova djeca, ali i Srbija. Moja zemlja je uvijek bila tu kada nam teško – rekao je Sofronijević.

Sofronijević, kako kaže, jedva čeka da zagrli svoju djecu, prenosi Kurir.

Daće Bog da se vidimo ubrzo i da nazdravimo, jer predaja nije opcija. I na kraju, živjela Srbija – rekao je Sofronijević za kraj.

Prihvati notifikacije