Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Spilberg priprema HOROR SERIJU koja će se moći gledati samo KAD PADNE MRAK

Kultura
Autor:

Foto: Neil Hall/EPA

Steven Spilberg priprema tako strašnu seriju da će se moći gledati samo kada padne mrak. Kada izađe sunce i svane novi dan, epizode više neće biti dostupne, sve do večeri.

Serijal “After Dark” će biti dostupan samo na nadolazećoj platformi za striming Kvibi (Quibi) i koristiće lokaciju pametnih telefona te informacije o zalasku i izlasku sunca na tim lokacijama kako bi se otključale i zaključale epizode.

Riječ je o zanimljivom marketinškom triku koji će privući pažnju velikog broja korisnika, a odlična je to reklama i za Kvibi, koji su osnovali Džefri Kacenberg i Meg Vitman.

Kvibi će prvenstveno biti namijenjen mobilnim uređajima i gledanju u pokretu i plan je da većina epizoda, odnosno poglavlja, kako ih nazivaju u ovoj kompaniji, traje između 7 i 10 minuta. Takođe, korisnicima će biti dostupni i filmovi, no očekuje se da će oni biti mnogo kraći u odnosu na klasične filmove.

Kada se Kvibi službeno pokrene u aprilu sljedeće godine, mjesečna pretplata će iznositi 5 dolara, pri čemu će prije videosadržaja prikazivati kratke reklame, dok će mjesečna pretplata bez reklama koštati 8 dolara mjesečno.

U razgovoru za američke medije Katcenberg je rekao kako mu je Spilberg prišao i rekao: “Imam super strašnu priču koju želim napraviti” – a kako dugo nije objavljivao, ovo se čini kao fantastična prilika za Kvibi. Do sada je već napisao pet ili šest epizoda, odnosno poglavlja, te planira da ukupno napiše 10 ili 12 takvih poglavlja.

Osim za Kvibi, legendarni redatelj ima ugovor i s “Eplom”, za čiji nadolazeći striming-servis radi novu verziju serije “Amazing Stories” te će biti zanimljivo vidjeti u kakvoj je Spilberg “formi”, piše Variety.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO