Hronika

“Spremite se na krvoproliće” Otkriveno šta je pisalo u prijetećoj poruci koju su maloljetnici poslali na mejl škole

Maloljetnici koji su u mejlu poručili da će izvršiti krvoproliće u Mješovitoj srednjoj školi u Donjem Vakufu, pohađaju ovu školu.

rad za računarom
FOTO: M. ILIĆ/RINGIER

Provjeravaju se navodi zbog čega su zaprijetili krvoprolićem.

Policijski službenici, Federalne uprave policije, podsjećamo, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona juče su identifikovali i locirali dvije maloljetne osobe iz Donjeg Vakufa zbog ozbiljnih prijetnji.

Asistenciju prilikom realizacije akcije pružila je Obavještajno-bezbjednosna agencija Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

U mejlu, koju su poslali na adresu škole, kako saznaje Avaz,  navodi se sljedeće:

– Dragi kolektive MSŠ DV

Nadam se da ovaj mejl čitate u zdravlju jer ga ubrzo nećete imati, no želim vam dati do znanja ozbiljnu prijetnju koja se nadvila nad vašim jadnim malim i bijednim životima. Ja sam bio učenik vaše škole i poznajem kakve ste fukare. Tako da draga moja gospodo došlo je i mojih pet minuta po naplatu stresa koje sam proživio sa vama. Jedino mi je žao učenika koji će ispaštati zbog vas. Ne želim baš da vam preporučim ignorisanje ove poruke i opasnosti koja vas sleduje. Sutra, tj. u petak 01. 12. 2023. dolazim u jutarnjim satima. Spremite se na krvoproliće želim vam sve najbolje (naravno do sutra). U potpisu: Fantom – stajalo je u poruci.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije