Svijet

“Sramota me je same sebe” Majka (45) zamalo umrla pred djecom zbog LAŽNE INJEKCIJE ZA MRŠAVLJENJE

Samohrana majka (45) dvoje djece, zamalo je umrla pred njihovim očima nakon što je, u želji da smrša, u sebe ubrizgala jeftinu injekciju za mršavljenje koju je kupila preko interneta.

Mišel Svord
FOTO: MICHELLE SWORD/FACEBOOK/SCREENSHOT

Mišel Svord iz Oksfordšira u Engleskoj, koja je zbog lažne injekcije za insulin bila na ivici smrti, priznala je da ju je sramota što je sebe ali i druge dovela u ovakvu situaciju. Kao neko ko je ovu injekciju koristio i u prošlosti, nije ni slutila da je ponovno korišćenje lijeka može dovesti u veliku opasnost koju je, po riječima doktora samo čudom preživjela.

Naime, nakon što se oporavila doktori su majci rekli da je imala veliku sreću što je preživjela. Međutim, njih je zaprepastila informacija da je ona ovaj lijek koristila i ranije.

Gospođa Svord rekla je da je prije tri godine probala isti lijek, “legitimno” ga poručujući preko onlajn apoteke. Kako je bila upoznata da se lijek ‘veoma lako’ može kupiti preko interneta, nije očekivala da će je on dovesti do toga da se sruši na pod i doživi napad pred svojom kćerkom.

Mišel, koja ima 13-godišnju kćerku Kejdi i 18-godišnjeg sina Koena, počela je da se osjeća zbunjeno i dezorijentisano samo 15 minuta nakon ubrizgavanja lijeka, prije nego što je potpuno izgubila svijest. Nakon toga, hitno je prebačena u bolnicu a zbog ozbiljnosti situacije pomoć joj je pružena i u samim kolima hitne pomoći.

Many of you would have seen the documentary on BBC last night About skinny jab It’s no secret that I used it many…

Posted by Michelle Sword on Thursday, November 16, 2023

Kako je kasnije priznala, kada je sve prošlo, ljekari su joj rekli da nikada u karijeri nisu vidjeli da neko preživi tako nizak nivo šećera u krvi kakav je ona imala.

Pročitajte još

– Kada je injekcija stigla, izgledala je isto kao i ranije, osim što je brojčanik bio drugačiji. Obično na injekciji za mršavljenje, klik se zaustavlja na 1 ml i uzimate 1 ml. Ovdje nije bilo tako. Svakako, čini mi se da nisam ubrizgala veliku količinu – rekla je ona.

Međutim, 15 minuta nakon injekcije, spremajući čaj svojoj kćerki počela je da se osjeća čudno.

– Osjećala sam se dezorijentisano i čudno i znojila sam se kao nikada do sada. Moja kćerka je mi je kasnije rekla da sam u tom trenutku mumlala i da su mi oči izgledale drugačije. Takođe, da nisam reagovala na njena pitanja…. Tada je nazvala moju najbolju prijateljicu koja živi nekoliko minuta od nas. A onda je pozvala i hitnu pomoć – objašnjava ona te dodaje da je prije hitne već bila bez svijesti.

Medicinske sestre su brzo shvatile da je nivo šećera u krvi kod gospođe Svord bio opasno nizak pa su je probali da je priključe na infuziju kako bi joj pomogli da se osvijesti.

Međutim, kako se stanje ove majke pogoršavalo, oni nisu uspjeli da joj nađu venu, pa su probali alternativu – istiskali su joj gel glukoze u usta.

“Za mene je to bilo vantjelesno iskustvo”

– Mogla sam da čujem ljude kako izgovaraju moje ime, ali sam samo mrmljala. Čekali su 40 minuta nakon što su mi dali gel glukoze, ali ja nisam reagovala. Tada su me ubacili u kola hitne pomoći i poneli injekciju koju sam koristila sa mnom – ispričala je ona.

A onda se kaže osvijestila u kolima hitne pomoći, gdje su probali da joj daju slatkiš kako bi se povratila, međutim tada je ponovo izgubila svijest.

Mislim da su svi moji parametri u organizmu poludjeli u tom trenutku – moj otkucaji srca, nivoi šećera, nivoi kalijuma, baš sve – priznala je ona.

Gospođa Svord je rekla da joj je nivo šećera u krvi pao na 0,6 mmol/l, a da je prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi u Engleskoj, opseg glukoze u krvi je od 4 do 7 mmol/l.

“Injekcija je bila čist insulin”

Zbog čega je došlo do ovakvog događaja, ako izuzmemo da se radilo o jeftinoj, na internetu naručenoj injekciji, objasnila je sama Mišel kada je otkrila da je lijek zapravo sadržao čisti insulin, te da ni u kom slučaju nije bio lijek za mršavljenje kako je ona mislila.

Lijek je bio samo čist insulin. Što objašnjava čitavu reakciju mog organizma. Trajalo je oko sat vremena i na moju sreću nivo šećera u krvi mi je nakon toga porastao pa sam uspjela da izađem iz opasne zone. Došla sam sebi a ljekari su mi rekli da treba da budem srećna što sam živa. Takođe priznali su mi da nikada nisu vidjeli da je neko preživio nivo šećera u krvi od 0,6 i da sam čudo – rekla je ona, te dodala da je tek sada svjesna da u slučaju da je kod kuće tog dana bila sama, da vjerovatno sada ne bi bila živa.

Prije tri godine lijek joj je pomogao

Mišel je prvi put kupila injekciju za mršavljenje kupila još 2020. godine, nakon što je željela da izgubi kilograme koje je tokom izolacije dobila. Ta injekcija je, tvrdi ona bila dobra, jer je potisnula njen apetit te joj pomogla da izgubi veliki broj kilograma.

Ipak, tri godine kasnije, vratila je dio kilograma i odlučila da ponovo proba isto.

– Kontaktirala sam ovu kompaniju i pitala da li je to zvanični lijek za mršavljenje, a oni su odgovorili potvrdno. Izgledao je potpuno isto i dva dana kasnije bio je na mojim vratima – rekla je ona.

Ipak, pošto je nakon injekcije pretrpjela predoziranje insulinom, sada vjeruje da ovaj lijek nije zvanični već da se radi o lažnom lijeku.

“Sramota me je same sebe”

Zbog svega priznala je da joj je “nevjerovatno neprijatno” i smatra da je njena obaveza da upozori druge da ne prave iste greške kao ona.

Ništa nije vrijedno gubitka života. Izvinila sam se svojoj djeci i svima koje sam uplašila. Tako sam ljuta i sramota me je same sebe. Nikada više neću uraditi nešto ovako. Ne vrijedi se svoj život dovoditi u rizik zbog gluposti – zaključila je ona.

Grupa lijekova poznata kao “GLP-1 RA”, prvobitno je napravljena za liječenje dijabetesa, međutim mnogi ovaj lijek često koriste za gubitak težine jer je utvrđeno da suzbija apetit pacijenata, piše Dejli Mejl.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije