Politika

Srbija postaje velesila regiona: U narednih pet godina 1,24 milijarde evra za domaću vojnu tehniku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Nišu da će država u narednih pet godina od domaće namjenske industrije naručiti proizvode u vrijednosti od 1,25 milijardi evra i da će u prvom kvartalu 2022. ovu oblast pomoći sa 145 miliona evra.

Srbija postaje velesila regiona: U narednih pet godina 1,24 milijarde evra za domaću vojnu tehniku
FOTO: UNFCCC/OUTUBE/SCREENSHOT

On je naglasio da će tako biti modernizovana Vojska Srbije, uz sve što se kupuje od ruskih i francuskih partnera.

-Našli smo načina da oko 145 miliona evra uložimo u kupovinu novih proizvodnih pogona, mašina i opreme kako bismo mogli da osavremenimo naše fabrike i podstaknemo bolju proizvodnju i rentabilnosti – rekao je Vučić.

Pročitajte još

Predsjednik se u Nišu sastao sa predstavnicima namjenske industrije Srbije i prisustvovao prikazu helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i 63. padobranske brigade.

Vučić je najavio da će u naredne dvije godine biti nabavljeno 30 helikoptera različitih tipova, što će Srbiju učiniti helikopterskom velesilom u regionu.

On je ponovio da Vojska Srbije mora da jača i vjeruje da će odziv u jedinice Vojske Srbije u narednom periodu biti veći.

Vučić je rekao da su odziv i popunjenost najveći na jugu Srbije, i to u Nišu, Toplici, Vranju i Pirotu, a najmanji u Beogradu i Vojvodini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu