Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SREĐUJU SALE, MIJENJAJU FASADE Velika ulaganja u zvorničke škole pred početak nastave

Regioni
Autor:

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Roćeviću u toku je rekonstrukcija objekta čija je vrijednost 250.000 KM, a u gradskoj školi „Sveti Sava“ uskoro će početi radovi na unutrašnjem uređenju čija je vrijednost 100.000 evra.

Ulaže se i u drugim osnovnim i srednjim školama, a novac je obezbjeđen od Vlada Srbije i Republike Srpske te gradskog budžeta.

Prema riječima Dragice Tubić, direktora OŠ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću završen je veći dio radova na rekonstrukciji centralne škole.

– Vlada RS je odobrila 200.000 KM za ove radove, a ostatak gradska uprava na čemu smo im posebno zahvalni. Na školi je zamjenjena stolarija, postavlja se termo fasada, bruse parketi, sređuje fiskulturna sala, keramika i toaleti. Radovi su od velikog značaja jer od otvaranja škole 1966. godine nismo imali ovako značajno ulaganje u objekat, a doprinjeće ne samo kvalitetu nastave već i uštedama i smanjenju sredstava za ogrjev – rekla je Tubićeva i dodala da očekuje da će radovi biti završeni do početka školske godine.

– Mislim da učenici neće prepoznati školu kada počne nastava u septembru – ističe Tubićeva i navodi da u centralnoj školi u Roćeviću, te područnim odjeljenjima u Branjevu i Kiseljaku imaju 480 učenika, a ove godine su upisali 37 prvačića.

Kako predviđeni obim radova prelazi 200.000 KM, koje je Vlada RS odobrila za ovu školu, gradska uprava će izdvojiti još između 40.000 i 50.000 KM kako bi svi predviđeni radovi bili završeni.

– Škola je bila u lošem stanju i moralo se reagovati. Mi smo izdvojili dodatna sredstva kako bi se uradili hodnici, toaleti, elektroinstalacije, krečenje i drugi potrebni radovi. Sada će i učenici u ovoj školi imati odlične uslove za rad i boravak u ovoj ustanovi – istakao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvronika.

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku uskoro će početi radovi na uređenju dvije školske sale te unutrašnjem uređenju objekta. Vrijednost ovih radova je 100.000 evra, a obezbjeđene su donacijom Vlade Srbije.

– Cilj nam je da što prije završimo te radove, a kako je škola ranije završila zamjenu stolarije i postavljanje nove fasade dobićemo jednu veoma funkcionalnu i lijepu obrazovnu ustanovu – rekao nam je Radomir Petrović, direktor škole.

I u dva srednjoškolska centra u toku su pripreme za početak školske godine, a pored radovnih radova na krečenju i unutrašnjem uređenju radi se i na tehničkoj opremljenosti kabineta.

– Pored stalnih radova naručili smo opremu za kabinete elektrotehnike te varioce koji će imati potpuno nove aparate – naveo je Goran Grujić, direktor TŠC „Zvornik“.

Nema viška radnika

Na sastanku Aktiva direktora srednjih škola regije Birač, koji je održan u SŠC „Petar Kočić“ u Zvorniku, dogovorena je raspodjela časova tako da na području ove regije neće biti tehnološkog viška.

Po riječima Biljane Pisić, predsjednika Aktiva direktora srednjih škola regije Birač zahvaljujući dobroj saradnji škola riješeni su svi problemi oko tehnološkog viška, a sastanku prisustvovao i Valentin Jojić, viši stručni saradnik za finansiranje srednjih škola u resornom ministarstvu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO