Politika

Srpski predsjednik i hrvatski premijer dolaze u BiH: Vučić i Plenković u Mostaru, ali ne istim povodom, obojicu dočekuje Borjana Krišto

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto dočekat će sutra na mostarskom aerodromu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srpski predsjednik i hrvatski premijer dolaze u BiH: Vučić i Plenković u Mostaru, ali ne istim povodom, obojicu dočekuje Borjana Krišto
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER/FEHIM DEMIR /EPA

Vučićevim dolaskom biće obilježeno uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Mostara.

Doček je najavljen za 16:30 časova, a nakon toga Vučić bi u Mostaru trebao da održi sastanak sa Krištom i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i liderom HDZ BiH, Draganom Čovićem.

Zanimljivo je da dan kasnije u Mostar stižu i hrvatski premijer Andrej Plenković, te specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, ali ne istim povodom.

Pročitajte još

Kako je navedeno u Savjetu ministara BiH, Krišto će se u utorak ujutro sastati sa Lajčakom, a sat vremena kasnije ona i Čović će razgovarati i sa Plenkovićem koji će taj dan, takođe, biti u Mostaru.

Inače, u Mostaru u utorak počinje 25. međunarodni sajam privrede, a otvoriće ga upravo Plenković što je i razlog njegovog dolaska u ovaj hercegovački grad.

Sastanak sa Plenkovićem biće održan u prostorijama HNS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu