Politika

Stevandić: Jedinstvo u Srpskoj je reprezent volje naroda

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je jedinstvo koje je pokazano poslije nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka apsolutni reprezent volje naroda u Srpskoj te da nema toga ko će je natjerati da "povuče nogu nazad".

Stevandić: Jedinstvo u Srpskoj je reprezent volje naroda
FOTO: SRNA

Srbi nisu negatori genocida, već ljudi koji se bore za pravo slobode govora i iznošenja mišljenja o svim temama, jer to spada u domen ljudskih prava i sloboda, ona ne može biti sankcionisana odlukama visokog predstavnika i to ne poznaje savremeno zakonodavstvo – rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci gdje je održana sjednica Predsjedništva ove stranke.

Prama njegovim riječima, Srpska se bori za ravnopravno tretiranje svih žrtava i za pravo da o svim događajima svaki čovjek u BiH ima pravo na lični stav.

On je naveo da su u ovoj stranci odlučili da sa kolegama zajednički nastupe u Narodnoj skupštini i izglasaju dva zakona kojima će biti spriječeno sprovođenje odluka visokog predstavnika na teritoriji Srpske te uvedene rigorozne kazne za sve koji budu vrijeđali Republiku Srpsku i njene narode.

– Naše je da pokažemo da Srpska želi sama da odlučuje o svojoj sudbini i da ono o čemu bude odlučivala, bude u skladu sa evropskim konvencijama, ma kako to nekome paradoksalno zvučalo – rekao je Stevandić i poručio da to pravo neće promijeniti ni novi visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Prihvati notifikacije