Društvo

STIGAO REZULTAT TESTA NA KORONU Poznato stanje bebe čija je mama preminula NAKON POROĐAJA

Dječak koji je preksinoć rođen u 27 nedelji trudnoće, kojem je majka preminula odmah nakon porođaja, negativan je na korona virus, potvrđeno je u niškom Kliničkom centru.

STIGAO REZULTAT TESTA NA KORONU Poznato stanje bebe čija je mama preminula NAKON POROĐAJA
FOTO: SHUTTERSTOCK

Stigao je rezultat testa koji je potvrdio da beba, čija je majka imala simptome Covid-19, nije zaražena ovim virusom. Dijete je stabilno, u inkubatoru je i na mehaničkoj ventilaciji – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tridestčetvorogodišnja žena iz Vranja u Niš je stigla 3. jula ali joj se stanje pogoršalo pa je 18. jula priključena na respirator. Kako je postojala opasnost da će preminuti, 27. jula je obavljen porođaj carskim rezom, beba je spasena, ali je trudnica preminula od srčanog zastoja, piše Telegraf.

Kod nje nije laboratorijski potvrđen virus, ali je imala kliničku sliku ove bolesti. Ona je druga trudnica sa simptomima korone koja je preminula u niškoj bolnici.

Dvadesetsedmogodišnjakinja iz doljevačkog sela Orljane umrla je 21. jula, dan nakon što je rodila bebu koja je takođe izgubila život.

Iz niške bolnice 27. jula na kućno liječenje otpuštena je trudnica iz Kuršumlije.

Istog dana u Klinički centar stigla je dvadesetdevetogodišnja žena iz Vranja u sedmom mjesecu trudnoće, a juče je primljena i dvadesetpetogodišnjakinja u devetom mjesecu iz okoline Niša. Obe trudnice su potpuno stabilne.