Politika

"Sve u dosluhu sa strancima i opozicijom" Cvijanovićeva poručuje da će nova podvala CIK destabilizovati Srpsku

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović ukazala je na novu podvalu u režiji političke, nezakonite i nekredibilne Centralne izborne komisije (CIK) da proglasi rezultate za Federaciju BiH (FBiH), a ponovi izbore u Republici Srpskoj, nastojeći da tako destabilizuje i baci mrlju na Srpsku.

"Sve u dosluhu sa strancima i opozicijom" Cvijanovićeva poručuje da će nova podvala CIK destabilizovati Srpsku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Cvijanovićeva je navela da se to radi jer je kandidat PDP za predsjednika Srpske Jelena Trivić ubjedljivo poražena u trci za predsjednika Republike.

– Dok članice CIK, u vrijeme dok se provodi postizborni proces, inače prepun devijacija i nezakonitosti, tumaraju po bijelom svijetu, CIK nastavlja sa svojim podvalama. Da je sve u dosluhu sa strancima i opozicijom, svojim izjavama potvrđuju i predstavnici PDP i SDS – navela je Cvijanovićeva na Instagramu.

Pročitajte još

Portal Argumenti piše da se sve političke krize u normalnim državama rješavaju izborima, a samo ih u BiH stvara i njima upravlja komisija zadužena za provođenje izbora, i to u krnjem sastavu.

Postavlja se pitanje ko donosi odluke u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u krnjem sastavu i da li je njen predsjednik Suad Arnautović jedini koji određuje u kom pravcu će se kretati kriza u BiH koja je izazvana upravo odlukama CIK, navode Argumenti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije