Sudbine

"Svi mi kažu da sam UNESREĆILA BEBU jer sam stara majka" Porodila se u 57. godini i na udaru je kritika

Barbara Higins (57), učiteljica iz Nju Hemšira i njen suprug Keni Banzof postali ovih dana roditelji. Barbara je rodila dječaka, na zaprepašćenje komšija, porodice i medija.

"Svi mi kažu da sam UNESREĆILA BEBU jer sam stara majka" Porodila se u 57. godini i na udaru je kritika
FOTO: NBCBOSTON.COM / YOUTUBE

Barbara je, kako piše nbcboston, sada jedna od najstarijih žena u Americi koja se u tim godinama porodila.

Barbara je u nedjelju rodila sina, a kaže da joj trudnoća nimalo teško nije pala i da vjeruje da je to zato što je cijelog života fizički aktivna.

– Dizala sam tegove bukvalno i dan pred porođaj. Obožavam krosfit i ima sjajan uticaj na moje zdravlje – kaže Barbara za medije.

Barbara i Keni prošli su kroz tragediju 2016. godine, kada su ostali bez kćerke.

FOTO: NBCBOSTON.COM / YOUTUBE
FOTO: NBCBOSTON.COM / YOUTUBE

– Moli je imala 13 godina i nedijagnostikovan tumor na mozgu. Umrla je iznenada – kaže Barbara. Kako kaže, dok se oporavljala od tog gubitka, obuzela ju je neopisiva želja da rodi još jedno dijete.

– Svake noći sanjala sam to. Govorila sam samoj sebi ta je to ludost, ali i Ken je bio za to da pokušamo – kaže Barbara.

Pročitajte još

Tako su njih dvoje našli kliniku u Bostonu koja se bavi plodnošću žena starijih od 50 godina i riješili su da probaju.

– Kao što vidite, uspjelo je. Džek je stigao, a sa njim i moj razlog da živim – kaže Barbara.

– Neznanci me kritikuju što sam rodila u poznijim godinama. Kao roditelj koji je izgubio dijete, znam samo jedno – sutra nikome nije obećano. Niko ne može da rodi dijete i da bude potpuno siguran da će doživjeti da vidi da dijete poraste. Na kraju krajeva, zašto da Džek ne dobije život samo zato što sam ja stara? – pita Barbara, ohrabrujući žene da zatrudne kada god žele, prenosi Žena Blic.

Prihvati notifikacije