Svijet

"Svi se pitamo zašto" Sahranjena djevojčica (2) koja je preminula nakon što joj je pozlilo, pulska bolnica koja pod istragom

Sablasna tišina vlada u istarskom mjestu na području Poreča gdje je u srijedu sahranjena djevojčica (2) koja je preminula u pulskoj bolnici.

dijete na ljuljaski
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Puste uličice i dječiji parkić u mjestu bili su potpuno prazni, bez dečjeg smijeha, što govori da je cijelo mjesto tugovalo u tišini. Svi se pitaju šta se dogodilo i zašto malenog anđela više nema.

Bio sam na sahrani, došlo je cijelo mesto i okolina. Puno ljudi u tišini, sa suzama u očima ispratilo je djevojčicu na večni počinak. Jedinu u majke i oca. Svi se pitamo zašto? Znam da je samo dan ranije prije tog kobnog dana kada je njezino srce prestalo da kuca, zbog zdravstvenog stanja išla u pulsku bolnicu. Odvezli su je roditelji. Tamo je pregledana i vraćena kući. Sutradan su roditelji vidjeli da su malenoj hladne ručice i da je dosta teško te su se opet uputili natrag u pulsku bolnicu po pomoć. Već u automobilu joj je stanje bilo lošije. Kasnije sam čuo da su je reanimirali i pokušali vratiti u život, ali na žalost bezuspješno. Kasno je sada za sve – ispričao je neutešni mještanin za 24sata.hr.

Pročitajte još

Dodao je i da je majci zbog cijele šokantne tragedije naglo pozlilo i da je smještena u bolnicu u Rijeci.

Nezvanično se saznaje da su roditelji preminule djevojčice nekoliko dana prije tragične smrti njihovog djeteta, zbog zdravstvenog stanja potražili pomoć u pulskoj bolnici. Nezvanična informacija je i da je djevojčica posljednjih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u stomaku, dijareju i slične simptome i poslije pregleda od strane ljekara puštena na kućnu njegu. I Županijsko državno tužilaštvo u Puli kratko je odgovorilo da je postupanje tokom istrage tajno, te da se sprovode dokazne radnje i istraga kako bi se utvrdio uzrok smrti djeteta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije