Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SVOJU BEBU BACILI U PROVALIJU Potvrđena optužnica protiv bračnog para iz Gruda zbog ubistva novorođenčeta

Hronika
Autor:

Foto: Avaz,ba

Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona kojom se Mile Šimić (56) i Mladenka Šimić (28) iz Dragićine kod Gruda terete za ubistvo svog tek rođenog muškog djeteta.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva HNK, ovaj bračni par optužen je da je 6. septembra ove godine počinio ovo gnusno djelo.

Javnost je, podsjećamo, ostala šokirana nakon saznanja o tome da je 12. septembra na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u šipražje i provaliju pored puta prema Čitluku, prenosi Avaz.ba.

Prvooptuženi Mile Šimić došao je u Mostar po suprugu koja se porodila u Kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubistva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju.

Novorođenče je, prema optužnici, usljed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Usljed tih povreda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući.

(Avaz.ba)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO