Hronika

SVOJU BEBU BACILI U PROVALIJU Potvrđena optužnica protiv bračnog para iz Gruda zbog ubistva novorođenčeta

Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona kojom se Mile Šimić (56) i Mladenka Šimić (28) iz Dragićine kod Gruda terete za ubistvo svog tek rođenog muškog djeteta.

SVOJU BEBU BACILI U PROVALIJU Potvrđena optužnica protiv bračnog para iz Gruda zbog ubistva novorođenčeta
FOTO: AVAZ,BA

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva HNK, ovaj bračni par optužen je da je 6. septembra ove godine počinio ovo gnusno djelo.

Javnost je, podsjećamo, ostala šokirana nakon saznanja o tome da je 12. septembra na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u šipražje i provaliju pored puta prema Čitluku, prenosi Avaz.ba.

Prvooptuženi Mile Šimić došao je u Mostar po suprugu koja se porodila u Kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubistva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju.

Novorođenče je, prema optužnici, usljed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Usljed tih povreda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući.

(Avaz.ba)