Gradovi

TRADICIJU OBILJEŽAVA VEĆ 42 GODINE Hrabri Meho preplivao ledenu Unu (VIDEO)

Temperature koje ovih dana u BiH rijetko prelaze nulu nisu predstavljale problem hrabrom Krupljaninu Mehmedu Ramiću da pokaže svoju hrabrost i u januaru prepliva rijeku Unu sa jedne strane obale na drugu.

TRADICIJU OBILJEŽAVA VEĆ 42 GODINE Hrabri Meho preplivao ledenu Unu (VIDEO)
FOTO: JOHN DEER/FACEBOOK

Naime, Mehmed Ramić kojeg u Bosanskoj Krupi mnogi znaju pod nadimkom Meha, svake godine 13. januara u 12 sati prepliva rijeku Unu i na taj način testira svoje trenutne sposobnosti i zdravlje.

Posted by John Deer on Wednesday, January 13, 2021

Iako je živa na termometru danas u određenim dijelovima dana u Bosanskoj Krupi pokazivala i nekoliko stepeni ispod nule, a krajolik oko same obale rijeke bio u potpunosti prekriven snijegom, Ramića ni ove godine nije spriječilo ništa da nastavi obilježavati ovu svojevrsnu tradiciju po kojoj je poznat u Bosanskoj Krupi, ali i cijeloj Krajini.

Kako je poznato, Mehmed Ramić neobičnu tradiciju praktikuje već 42 godine, a i ove su ga godine, kao i prethodnih, u ovom poduhvatu ispratili i podržali brojni sugrađani.

Prvim kupanjem 13. januara na rijeci Uni, Ramić na određeni način svake godine otvara i sezonu kupanja na ovoj krajiškoj ljepotici. Ipak, iako su mnogi pohvalili hrabrost Mehmeda Ramića, većina njegovih sugrađana pričekat će nešto toplije i vedrije dane za prvo ovosezonsko kupanje na rijeci Uni, piše Klix.