Sudbine

"TUŽNO JE I BOLNO" Sin Bore Drljače na pomenu ocu emotivno govorio o njegovim posljednjim danima

Vladimir Drljača, sin preminulog pjevača Bore Drljače, nakon što je održan četrdesetodnevni pomen poznatom umjetniku u emotivnoj ispovijesti prisjetio se lika i djela svog oca.

"TUŽNO JE I BOLNO" Sin Bore Drljače na pomenu ocu emotivno govorio o njegovim posljednjim danima
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA

Borin sin rekao je i kako je nevjerica u njihovoj porodici još uvijek prisutna zbog pjevačeve smrti, kao i da im Drljača mnogo nedostaje.

– Prošlo je 40 dana, okupili smo se ovdje. Zbog ove situacije s korona virusom dosta ljudi nije došlo, ali u ovakvim momentima i idu najuži članovi familije. Bio je sveštenik, održao opelo – priča za Pink Vladimir Drljača.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

– Nedostaje nam Bora, još uvijek je nevjerica prisutna. Tako se to brzo sve izdešavalo i neka počiva u miru. Ostaju njegove pjesme, naravno, djela, nećemo ga nikada zaboraviti – dodao je pjevačev sin.

Borin sin je ovako odgovorio na pitanje kako su izgledali pjevačevi posljednji dani:

Pročitajte još

– Malo je neprijatno… Posljednji dani bolesnika su uvijek teški. To je jako tužno i bolno. Bolest kad pokupi čovjeka i kad legne, onda je to jako bezveze – izjavio je sin Bore Drljače.

Veliki Borin prijatelj bio je Era Ojdanić. Međutim, on se nije pojavio na pomenu.

– Trebalo je da dođe još kolega, ali su juče otkazali zbog ove situacije. Mada, ja sam im rekao da nose maske, ali postoji strah, što je opravdano, to su stariji ljudi. Treba da se paze, valjda je to svima jasno – dodao je Vladimir Drljača.