Hronika

"U bolnici smo, mužu je potreban lijek koji je ostao u koferu" Oglasila se žena koja je bila u autobusu iz Srbije koji se sudario sa autom kod Soluna

U bolnici sam u Solunu. Juče sam bila u autobusu koji je imao udes. Ja sam na hirurgiji, djeca i muž na dječjem odjeljenju. Nismo u kontaktu, ispraznio im se telefon. Mužu je potreban lijek, koji je ostao u koferu u autobusu. Da li neko ima informaciju kako ćemo do prtljaga i šta dalje.

Solun, saobraćajna nesreća
FOTO: RINA / RINA

Ovim riječima se na društvenim mrežama oglasila S. H, žena koja je bila u srpskom autobusu koji je juče ujutru učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Soluna, kada je nastradalo četiri osobe, a povrijeđeno je više od 50.

U komentarima objave su se nizali komentari ljudi koji nude pomoć i žele brz oporavak porodici koja je povrijeđena.

Pročitajte još

Stradale četiri osobe

Podsjetimo, turistički autobus se sudario licem u lice sa automobilom u kojem su se nalazila četvorica muškaraca koji su nastradali. Nesreća se dogodila juče oko 7 časova ujutru na putu Atina – Solun.

Prema riječima vozača turističkog autobusa, vozač automobila je zaspao za volanom i on je pokušao da izbjegne sudar, zbog čega je upao u jarak.

Putnici u automobilu, tri Grka i jedan Rus, starosti od 66 do 73 godine, zaputili su se na ribolov.

Neposredno nakon žestokog sudara, turistički autobus sa 81 putnikom, svi Srbi, završio je u jarku. Putnici su razbili prozore kako bi se oslobodili i izašli iz vozila, piše Blic.

Saobraćajna nesreća kod Soluna, stradali srpski turisti
FOTO: BLICVIDEO/SCREENSHOT

Zatim nakon sudara, još jedno vozilo je naletjelo i udarilo u automobil u kojem su bila četvorica muškaraca. Vozila je žena iz Srbije. Sa njom je bilo i dijete. Oboje su prevezeni u bolnicu Hipokrat u Solunu i nalaze se u dobrom zdravstvenom stanju.

– Tata je polomio staklo šibera, i krenuli su da izvlače putnike, mama i tata su dobro, bar tako kažu, u bolnici su. Mama je ugruvana, leđa je bole, tata ima neke ogrebotine po licu, to je sad za sad što znam, neke su pustili iz bolnice, a neke nisu – ispričala je Milica, kćerka muškarca i žene koji su bili putnici u srpskom autobusu.

O stanju putnika oglasio se i direktor agencije iz Niša, čiji su putnici bili u autobusu.

– Situacija je odlična, kako je to sve izgledalo juče, svima nam je pao kamen sa srca. Ono što je prva sjajna vijest od juče jeste to da su 42 putnika nastavila put dalje. Otišli su u Stavros na more. Oni su sinoć stigli u Stavros i već se kupaju. Poslali smo drugi autobus koji je vratio 10 putnika nazad za Srbiju a sa njima i našu državljanku sa detetom, koja je bila u drugom automobilu koji je učestvovao u udesu. Oni nisu povrijeđeni ali je šteta na autu totalna u sudaru i mi smo ih povezli iz Polikastra za Srbiju – priča Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije “Ski & Sun travel” iz Niša.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije