Hronika

"UBIĆU TE KAO ZECA" Nevenu suprug brutalno pretukao u sedmom mjesecu trudnoće, a njena porodica ne želi da čuje za nju

Pretukao me je, a onda sam pobjegla na livadu u žbunje - riječi su Nevene N. (29) iz okoline Beograda, koja je došla iz Kragujevca zarad ljubavi, a umjesto poljubaca dobijala je od prvog dana uvrede, a na kraju i brutalno prebijanje i to u sedmom mjesecu trudnoće.

nasilje u porodici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Nevena je otkrila detalje kobne noći, kada je u koncu ostala živa, ne samo ona, već i dijete koje nosi u stomaku.

– Moj muž ima dosta problema sa alkoholom, dešavale su se stalno neke uvrede, a tog 17. avgusta je sve eskaliralo. Bio je u kafani od 10 sati ujutru, ja sam ga zvala više puta da dođe kući, ali nije želio. U 20 časova se pojavio na vratima, i počeo da me maltretira. Rekao mi je da izađem napolje, a ja sam mu odgovorila da ne mogu sada i da idem ujutru, jer je noć i nemam gdje – kazala je ona za Telegraf.

Pročitajte još

Nije ni slutila da mukama nije kraj.

– Tada me je brutalno prebio, ja sam pala i molila sam ga da me pusti, rekla sam mu da se smiri jer zna da sam trudna i da dijete ništa nije krivo. Tada mi je odgovorio da će me ubiti kao zeca i nazivao me k*rvom.

– On me je sve vrijeme maltretirao, pa je ponovo otišao i tada sam iskoristila šansu da pobjegnem, istrčala sam napolje u majici i kućnim papučama, prva livada koju sam vidjela, bila je moje utočište, tačnije neko žbunje. Drhtala sam sva nisam mogla da dođem sebi. Pozvala sam policiju, a oni su krenuli na teren, nakon nekoliko minuta, našli su ga i tada je sve priznao. Potom su ga priveli i mene našli, ja sam samo pala, a onda je došla i Hitna pomoć, svi oni su mi jako pomogli – dodala je ona. Nije ni slutila da mukama nije kraj, već da drama dobija novi epilog.

žena se drži za glavu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Ja sam se nakon svega vratila u kuću, inače u tom dvorištu živi i brat mog muža, koji je sutradan došao nakon što sam se vratila iz policije gdje sam davala izjavu, napravio haos i prijetio mi nožem. On je znao da moj muž ima problema sa alkoholom, kao i oružje u svom vlasništvu a policija je dolazila na uviđaj. On je takođe priveden, a ja sam ostala sama u toj kući – priča ona i objašnjava zbog čega se vratila na “mjesto zločina”.

Porodica ne želi da čuje za nju

Policija Srbije
FOTO: RINA

– Znate kako ja nemam gdje, tu sam gdje sam, obratila sam se Centru za socijalni rad i tražila sigurnu kuću, ali nažalost ne mogu da mi je odobre jer mi se ne vode dokumenta na ovu adresu. Na pitanje, da li ima kome da se obrati, odgovor je bio bolan.

– Nažalost nemam kome, moja porodica je meni zakazala abortus kada sam rekla da sam trudna, ja se nisam pojavila na terminu i oni ne žele da čuju za mene. Poslala sam im 50 poruka, ali odgovor nikada dobila nisam…..sad ne znam ni šta ću, ni gdje ću – kaže ona. Tvrdi kako fizičkog nasilja nije bilo, ali jeste verbalnog. Razlog je velika ljubomora i tvrdnja njenog muža da ga ona vara sa njegovim kolegom.

– Niti ga varam, niti sam ga varala, ja tog čovjeka ne mogu da podnesem. Eto, sada nakon svega, dobila sam i šećer od stresa, hvala Bogu dijete je dobro, ali pijem lijekove za održavanje trudnoće. Neki ljudi su se javili, tvrde da će mi pomoći, ali ja ne znam šta će biti. Jedem samo krompir i preživljavam tako, nadam se samo da ću naći neki dom dok braću ne puste iz zatvora, jer to će tek biti haos – zaključuje Nevena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu