Hronika

"UBIJEN JE NAOČIGLED ŽENE I DJECE" Mještani šokirani SUROVOM LIKVIDACIJOM

Kotoranin Marko V. (41), ubijen sinoć u Ulici Danila Lekića Španca na Novom Beogradu, u trenutku kada je napadač u njega ispalio smrtonosne hice iz pištolja, sjedio je u automobilu sa suprugom i čekao je djecu iz škole, pričaju stanari okolnih zgrada.

"UBIJEN JE NAOČIGLED ŽENE I DJECE" Mještani šokirani SUROVOM LIKVIDACIJOM
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Marko V. je Kotoranin, pomorac po zanimanju, a sa porodicom je, kako se moglo čuti sinoć, nedavno došao iz inostranstva. Nije imao dosije, ali srpska policija, nezvanično saznaje Blic, bilježi njegovo ime u operativnim podacima prema kojima se radi o osobi iz kriminogene sredine.

Kako su reporterima Blica danas ispričali stanari ovog dijela Novog Beograda, niko od sugrađana koji tu žive ne poznaje žrtvu napada, ali imaju svoje verzije jezivog zločina počinjenog nedaleko od Osnovne škole “Borislav Pekić”.

Ovdje u našem kraju je mnogo kriminalaca i ljudi iz tog svijeta, tako da me ne čudi. Strašno je to što je ubijen naočigled žene i djece – kaže jedan od stanara zgrade u blizini mjesta ubistva.

Kako su komšije ispričale, začula se pucnjava, ali ne nadaleko, tek u zgradama svega nekoliko metara od mjesta ubistva.

– Živim tu blizu, moj pas se uplašio i po njemu sam i prepoznao da se nešto dogodilo. Ne znam ko je bio taj čovjek. Čuo sam samo da je policija sve zatvorila kompletnu ulicu – dodao je komšija koji živi u zgradi nedaleko od mjesta ubistva.

Neki od sugrađana zatekli su se nakon surove likvidacije u blizini.

– Njegova žena je sat vremena nakon ubistva vikala da zovu Hitnu pomoć, iako su medicinari već odavno došli i konstantovali smrt. Rođaci okolo su je smirivali. Izašla sam da prošetam psa, nisam ni znala šta se tačno dogodilo, sve dok nisam vidjela policiju koja mi nije dala da prođem putem kojim stalno idem. Nakon toga sam vidjela i ženu kako nekome govori: “Hitne nema već sat vremena, zovite je!” Žena je bila u ozbiljnom šoku – ispričala je jedna od sugrađanki.

Njihovu priču potvrđuje i otac jednog od učenika obližnje škole.

– Moje dijete ide u ovu školu i to je užasno što se dogodilo, dobro je da nečije dijete nije nastradalo – naveo je on.

Policija je odmah nakon ubistva Marka V. blokirala gradske saobraćajnice i izlaze iz grada u potrazi za počiniocem zločina. Inspektora je i danas bilo na mjestu ubistva, a pregledane su i sve nadzorne kamere. Napadač za sada nije uhapšen.