Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UČINIĆEMO SVAKU VRSTU MJERE” Dodik najoštrije osudio blokiranje saobraćaja zbog visokih cijena goriva, poručio da više neće dozvoliti ZAKRČENJE ULICA

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio blokiranje saobraćaja kojim vozači širom zemlje šalju poruku nezadovoljstva zbog visokih cijena goriva te poručio da se od danas to više neće dozvoliti.

On je zatražio od organa da se sankcionišu oni koju ne poštuju zakone, posebno se osvrnuvši na slučaj zaustavljanja kola Hitne pomoći..

– To su huligani. Čuj oni provjeravaju ima li neko u kolima Hitne pomoći. Ko su oni, ljekari? Mogao se suvozač izvrnuti na krevet pa da oni kažu da prođe. Ko su oni da to rade? Taj haos se neće dozvoliti – rekao je Dodik.

Prvi čovjek Republike Srpske je poručio građanima da imaju povjerenje u institucije RS.

– Mogu protestovati, gdje god hoće. Imaju benzinske pumpe, pa neka tamo protestuju. Većina benzinskih pumpi je privatna, većina je u okviru Nestro Petrola. Država ne utiče na cijene nafte. Naše takse su u prosjeku niže nego bilo gdje u regionu i to omogućava da cijena derivata bude jeftinija – ističe Dodik.

On je kazao da se više neće dozvoliti zakrčenje ulica.

– Mi ćemo učiniti svaku vrstu mjere. Neka očekuju to od danas – poručio je predsjednik RS, piše Klix.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO