Hronika

UHAPŠENI RAZBOJNICI Ljekar spriječio krađu, pa doživio INFARKT

Niška policija uhapsila je Prokupčane B.K. (44), V.K. (41), R.K. (44) i I.M. (36) jer su 27. oktobra ove godine u Merošini pokušali razbojništvo tokom kojeg je tamošnji ljekar, njihova žrtva, doživio infarkt.

UHAPŠENI RAZBOJNICI Ljekar spriječio krađu, pa doživio INFARKT
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako je saopštila Policijska uprava u Nišu, B.K. i V.K. su provalili kuću u namjeri da je opljačkaju, a kada se pojavio vlasnik, zadali su mu više udaraca. Druga dvojica uhapšenih R.K. i I.M. su ih čekali u vozilu koje su iskoristili za bjekstvo, piše Telegraf.

Pročitajte još

Kako su tada objasnili izvori upoznati sa ovim slučajem, penzionisani ljekar S.T. (76) je usljed uzbuđenja i napada imao srčani zastoj , zbog čega je hitno prebačen na nišku Kliniku za kardiologiju gdje je imao hiruršku intervenciju.

– U prizemlju kuće mu je ambulanta u koju su razbojnici pokušali da uđu. Jedan je razbio prozor i uvukao se u prostoriju dok je drugi ostao napolju i čuvao stražu. Ljekar je čuo lomljavu, sišao u prizemlje i zatekao razbojnika. Počeli su da se guraju, pa je lopov odustao i sa svojim saučesnikom pobjegao. Međutim, S.T. se uzbudio zbog traumatičnog događaja i doživio infarkt. Na svu sreću, prije nego što mu je pozlilo, uspio je da pozove policiju koja mu je pružala pomoć dok nije stiglo sanitetsko vozilo i prebacilo ga u nišku bolnicu – objasnili su sagovornici.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni tužiocu.