Hronika

Uhapšeno jos 6 članova Balkanskog kartela: Prenosili drogu preko Albanije i Srbije, tokom jedne zaplijene pronađeno skoro 800 kilograma

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije i BIA, nakon predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je uhapšeno šest osoba i to: P. S., Z. J., M. M., .M. M., S. N. i S. Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeno jos 6 članova Balkanskog kartela: Prenosili drogu preko Albanije i Srbije, tokom jedne zaplijene pronađeno skoro 800 kilograma
FOTO: FILIP SINGER / POOL/EPA

Organizator ove kriminalne grupe M. S. se nalazi u pritvoru u Srbiji, dok se jedna osoba nalazi u pritvoru u Republici Francuskoj.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. godine na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana.

Pročitajte još

Samo u jednoj od zaplijena tokom 2020. godine pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihuane na graničnom prelazu Vatin.

U toku predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

U toku su pretresi na 16 lokacija na teritoriji Srbije, piše Blic.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu