Digitalna Srpska

Uprkos novim pravilima: Broj korisnika Vocapa raste

Aplikacija Vocap nije imala idealan početak 2021. godine, ali broj korisnika ipak raste.

Uprkos novim pravilima: Broj korisnika Vocapa raste
FOTO: IAN LANGSDON/EPA

Na samom početku godine Fejsbukova aplikacija je naljutila stotine hiljada korisnika nostifikacijom o planiranim promjenama pravila korištenja, prenosi Klix.

Nezadovoljstvo je raslo, a reagovale su i neke slavne ličnosti te su se počele interesovati za konkurente poput Signala i Telegrama.

Čak je i vlada u Indiji izrazila zabrinutost, a Vocap je potom u nekoliko navrata razjasnio situaciju i uvjeravao korisnike, a takođe je odgodio rok za primjenu planiranih izmjena pravila za tri mjeseca.

Sada je važeći rok veoma blizu, a to je 15. maj.

Međutim, većina obaviještenih korisnika Vocap je već prihvatila apdejt, barem tako tvrdi portparol Vocapa, ali nije poznato koliko je korisnika dobilo obavijest o planiranom apdejtu.

Korisnici koji ne prihvate nova pravila neće izgubiti mogućnost pristupa svojim računima 15. maja, ali će u sedmicama koje slijede izgubiti nekoliko ključnih funkcija.

Od 2016. godine Vocap prema pravilima korištenja ima pravo dijeliti informacije o brojevima korisnika i njihovom uređajima s Fejsbukom. Nova pravila omogućavaju Vocapu i Fejsbuk da dijele podatke o plaćanju i transakcijama.

Prihvati notifikacije