Sudbine

Uskoro prva operacija malog Pavla: Dječak (3) koji zbog rascjepa usana i nepca ne može da govori i jede primljen u bolnicu

Pavle Dimitrijević (3) iz kruševačkog sela Zdravinje, koji zbog rascjepa usana i nepca ne može da govori i jede samo kašice, primljen je danas u Univerzitetsku dečju kliniku "Tiršova".

Uskoro prva operacija malog Pavla: Dječak (3) koji zbog rascjepa usana i nepca ne može da govori i jede primljen u bolnicu
FOTO: FACEBOOK/ 28. JUN / DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Pavle će biti podvrgnut prvoj operaciji čim anesteziolog potvrdi da je spreman, objavila je humanitarna organizacija 28. jun na Fejsbuku.

– Molićemo se da njegova operacija uspješno prođe i da će moći da se oporavlja u novom domu. Sve donacije porodici Dimitrijević primaće se do kraja mjeseca. Molim vas, nastavite da pružate podršku na neki od način – navodi se u objavi, prenosi Blic.

Najnovije vesti o Malom Pavlu pre njegove prve operacije i nove kuće⁣⁣• Pavle je primljen u dečiju bolnicu Tiršova u…

Posted by 28. Jun on Tuesday, September 27, 2022

Pavle ima težak oblik Aperovog sindroma i potrebna mu je hitna operacija rekonstrukcije vilice, kao i proteze za prste koji mu nedostaju. Pored svega, Pavle takođe boluje od konjuktivitisa, koji mu izuzetno otežava vid. Ogromna je maza i izrazito druželjubiv, ali zbog navedenih poteškoća još ne može da izgovori svoje prve riječi.

Prihvati notifikacije