Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UVREDE BRZO ZABORAVE Etički odbor Narodne skupštine RS nema prijava

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Niko od poslanika nije prijavljen zbog kršenja Kodeksa ponašanja u Narodnoj skupštini Republike Srpke, iako su svađe, uvrede i neprimjereno ponašanje gotovo dio svake sjednice.

Mada se već mjesecima priča da je ovaj saziv u Narodne skupštine Republike Srpske najburniji do sada, a svađe i prepirke slušamo svaki put, Etički odbor NSRS do sada nije imao posla.

Prva sjednica Etičkog odbora bila je zakazana za juče, ali je zbog vanredne situacije i poplava odgođena. Međutim, ni ona nije zakazan zbog prijava i neetičkog ponašanja, već zbog redovne procedure.

Kako je objasnila predsjednica ovog odbora Ranka Perić Romić, odbor je na dnevnom redu imao samo jednu tačku.

– Nije bilo nikakvih prijava poslanika. Usvajanje poslovnika o radu Etičkog odbora je bila jedina tačaka. Međutim, zbog poplava i toga što neki članovi nisu mogli da dođu, to je odgođeno – rekla je ona.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Na pitanje da li će Etički odbor imati puno posla nakon usvajanja poslovnika, s obzirom na brojne svađe i kritike narodnih poslanika, odgovara da misli da neće biti tako.

– Korektivni faktor za rad poslanika je Poslovnik o radu Narodne skupštine RS, prije nego Etički odbor, jer ovaj odbor više utiče na moralnu komponentu poslanika nego što usmjerava i koordiniše njihov rad – rekla je ona, dodajući da, koliko je upoznata, prijava ovom odboru nije bilo ni ranije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO