Svijet

UŽASAN SLUČAJ NASILJA Dva mladića otela djevojčicu, pa je silovali na krovu zgrade

Stravičan slučaj silovanja 14-godišnje djevojčice iz Dalmacije uznemirio je hrvatsku javnost nakon što je policija u ponedjeljak ujutro objavila kratku vijest o ovom događaju.

UŽASAN SLUČAJ NASILJA Dva mladića otela djevojčicu, pa je silovali na krovu zgrade
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako prenosi Blic, 18-godišnji mladići su namamili djevojčicu, oteli je i zaključali na krovu zgrade. Jedan ju je silovao, a drugi bludničio nad njom.

Sve se odvijalo u sredu, 19. maja. Djevojčica je bila u parku gdje su je oko 18 sati vidjela dvojica mladića. Oni su je poznavali, i dobro su znali koliko ima godina. Nije željela da pođe sa njima, ali oni su bili, kako pišu hrvatski mediji, vrlo nametljivi i uporni, piše Blic.

Pročitajte još

Došla je s njima do zgrade, a oni su je potom ugurali u lift, a zatim i stepenicama odvukli na krov nebodera. Zaključali su se. I tada za djevojčicu počinje najgora noćna mora. Kako se nije u dogovoreno vrijeme vratila kući, njen brat je krenuo u potragu za njom. I uspio je da je pronađe.

Djevojčica je sutradan sve prijavila policiji. Odvedena je na ljekarski pregled. Pronađeni su tragovi nasilja. Policija i državno tužilaštvo obavili su uviđaj.

Dvojica mladića su odranije poznata pravosudnim tijelima, odnosno prema njima su se vodili maloljetnički postupci no nemaju i pravosnažne presude.

Jedan od njih tereti se za iznudu. Županijsko državno tužilaštvo tražilo je za njih određivanje istražnog zatvora zbog opasnost od uticaja na svjedoke i žrtvu što je sudija istrage prihvatio.

Policija je objavila kako se mladiće terete za krivična djela “Protivpravno oduzimanje slobode” i “Polna zloupotreba djeteta mlađeg od 15 godina”.

Jedan 18-godišnjak sumnjiči se za silovanje. Prijeti mu do 15 godina zatvora.

Drugi 18-godišnjak tereti se za kazneno djelo bludne radnje nad detetom mlađim od 15 godina te mu prijeti do osam godina zatvora.

Prihvati notifikacije