Banjaluka

Važan im ravnomjerni razvoj grada: Socijalisti će podržati budžet grada Banjaluka, ako budu usvojeni njihovi zahtjevi

Odbornici Socijalističke partije Srpske (SPS) podržaće Prijedlog budžeta grada Banjaluka na narednoj sjednici Skupštine grada ako budu usvojeni njihovi zahtjevi, podneseni s ciljem ravnomjernog razvoja grada, saopšteno je iz SPS.

Važan im ravnomjerni razvoj grada: Socijalisti će podržati budžet grada Banjaluka, ako budu usvojeni njihovi zahtjevi
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Odbornik SPS Darko Milošević rekao je da se ta stranka zalaže za ravnomjeran i kontinuiran razvoj cijele Banjaluke, što podrazumijeva investiranje u svaku mjesnu zajednicu, nezavisno od toga da li je riječ o centru grada ili selu.

U skladu sa tim, Klub odbornika SPS smatra da budžet za narednu godinu treba da zadovolji potrebe svih građana, te pozivamo gradonačelnika i skupštinsku većinu da pokažu razumijevanje za naše zahtjeve koji su u interesu građana – dodao je Milošević.

Pročitajte još

Nakon obavljenih konsultacija sa građanima, privrednicima i pravnim licima, odbornici SPS uputili su zahtjev gradonačelniku Drašku Stanivukoviću kojim traže izdvajanje sredstava za rekonstrukciju i izgradnju ulica u Priječanima, Kuljanima, te nastavak izgradnje Subotičke ulice.

SPS insistira i na izdvajanju finansijske pomoći za ŽKK “Orlovi”, FK “Budućnost”, kik boks klub “Sveti Georgije”, Vadu, kao i karate klub “Centar”, zatim za udruženja građana “Iskra”, “CPossible”, “Lendrin mlin”.

U zahtjevu SPS navodi se da je potrebna izgradnja najmanje jednog vrtića u 2024. godini i osnovne škole u naselju Paprikovac.

Odbornici u gradskoj Skupštini usvojili su ranije Nacrt budžeta grada Banjaluka za 2024. godinu u iznosu od 187,89 miliona KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije