Digitalna Srpska

Viber dobio novu opciju:  Dopisivanje će sada biti bolje organizovano

Aplikacija za razmjenu poruka Viber dodala je novu opcije organizacije četa pod nazivom "Folderi" koja omogućuje kategorizaciju razgovora u više mapa za čet.

Viber dobio novu opciju:  Dopisivanje će sada biti bolje organizovano
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Njegova matična kompanija, Rakuten, objavila je da je globalno predstavljanje opcije počelo i da će biti dostupna svim korisnicima koji koriste Viber v22.0 (ili noviju) u sljedećih nekoliko mjeseci.

Možete stvoriti do pet različitih mapa za čet, koje će se pojaviti kao ikone u obliku tableta na vrhu zaslona. Možete ih preimenovati prema svojim željama, označiti sve razgovore unutar mape kao pročitane i dodati razgovore jedan na jedan, grupne razgovore, kanale i zajednice u mape za razgovor.

Ne postoji ograničenje broja razgovora koje možete uključiti u mapu. Međutim, možete dodijeliti jedan čet u više mapa.

Pročitajte još

Važno je napomenuti da će mape za čet biti dostupne korisnicima s više od 10 četova u aplikaciji. Neće podržavati određene četove kao što su skriveni četovi, poruke s Viber peja, firme i interakcije s korisnicima. Ako nisu vidljive, možete aktivirati mape dodirom na opciju “Više” na glavnom zaslonu za čet – “Upravljanje mapama”.

Uz navedeno, “Folderi” nije prva ponuda firme u industriji. Opcija je dostupna na Telegramu od 2020. godine, gdje takođe možete dijeliti svoje mape za čet s drugim korisnicima. Tek treba stići na jednu od najvećih platformi za razmjenu poruka, Vocap.

Platforma u vlasništvu Meta trenutno omogućuje filtriranje nepročitanih poruka na zaslonu za čet. Vocap takođe testira opciju koja će vam omogućiti filtriranje grupnih razgovora i poruka od kontakata, prenose Grude.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije