Banjaluka

(VIDEO) "Neodgovorno kretanje dovelo do nesreće" Dječak na električnom trotinetu iščupao rampu u Banjaluci

Na pružnom prelazu Vrbanja u Banjaluci ponovo je zabilježen incident prelaska preko pruge uprkos činjenici da su zvučni signali najavljivali dolazak voza, a rampa bila spuštena.

(VIDEO) "Neodgovorno kretanje dovelo do nesreće" Dječak na električnom trotinetu iščupao rampu u Banjaluci
FOTO: ŽELJEZNICE REPUBLIKE SRPSKE A.D. DOBOJ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kao što se vidi na snimku koji su danas objavile Željeznice Republike Srpske, mladi korisnik električnog trotineta tokom vikenda iščupao je spuštenu rampu i na taj način, osim što je ugrozio svoju bezbjednost, nanio štetu imovini ŽRS.

– Nerijetko se vozači drumskih vozila, biciklisti, pješaci a sada i korisnici električnih trotineta, ogluše na sva upozorenja i signalizaciju koja najavljuje dolazak voza, nesvjesni opasnosti kojoj su izloženi. Željeznice Republike Srpske ovaj put apeluju i na roditelje, da u komunikaciji sa svojim mališanima ukazuju na važnu činjenicu, da su kao učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te se obavezno zaustave ispred putnog prelaza – kažu u ŽRS.

Pročitajte još

Dodali su da lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nesreća, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima, prenose Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu