Magazin

(VIDEO) NIJE SAMO ZBOG DIZAJNA Saznajte zašto četkica za zube ima vlakna različitih boja

Bilo da je četkica za zube koju imate obična ili neki fensi električni uređaj, nadamo se da nam je svima zajednička jedna stvar, a to je da je svakodnevno koristimo.

Četkice za zube pod slavinom
FOTO: PEXELS

Međutim, jasno je da ljudi ne znaju baš mnogo o tome sudeći po njihovoj reakciji nakon što su konačno saznali zašto četkice za zube imaju vlakna različitih boja.

Ako ste ikada odvojili vrijeme da zaista pogledate svoju četkicu za zube, možda ste primetili da su vlakna zapravo različite boje. Pa, ona nisu samo dizajna radi, već zapravo postoji praktična svrha iza njihovog prisustva.

Džes koja je vlasnica profila @jmac8781, na TikToku je podijelila značenje iza vlakana različitih boja na vašoj četkici, i može se reći da su gledaoci bili oduševljeni otkrićem.

– Da li ste se ikada zapitali zašto vaša četkica za zube ima različite boje? Postoji razlog za to. Najmanja boja, obično pri vrhu, treba da vam pokaže koliko paste za zube zapravo treba da koristite. Iako, to zapravo ima smisla s obzirom na to da preporučena količina paste za zube koju svaka odrasla osoba treba da koristi je otprilike veličine graška. Zapravo ne bi trebalo da stavljate pastu za zube duž četkice – nastavila je Džes.

Ako ste se pitali o četkicama za zube za djecu, one takođe imaju sličan indikator, sa manjim tamnim vlaknima i postavljenim prema sredini četkice.

Inače, preporučuje se da koristite malu količinu paste za zube za bebe i malu djecu do tri godine, i količinu veličine graška za djecu uzrasta od tri do šest godina, prenosi Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu