Kultura

(VIDEO) STIGLI KADROVI FILMA "GLADIJATOR 2" Ridli Skot najavljuje spektakl veći od originala

Dugoočekivani nastavak slavnog hita "Gladijator 2" u bioskope u SAD i Velikoj Britaniji stiže 22. novembra.

Scena iz filma Gladijator 2
FOTO: DARTH TRAILER/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pol Meskal, 28-godišnji Irac, u nastavku filma preuzeo je ulogu Lucija Verusa, odraslog nećaka pokojnog rimskog cara Komoda kog je u filmu “Gladijator” tumačio Hoakin Feniks. Lucije se divi Maksimu Decimu Meridiju, kog je tumačio Rasel Krou.

U prikazanom materijalu između ostalog vidimo lika Pola Meskala i rimskog generala koji je postao gladijator, kog tumači Pedro Paskal.

– Sjećam se dana kada je rob mogao da se osveti caru, da je rob našao pravdu u arena – kaže Lucije u tizeru u kom takođe najavljuje pobunu.

Denzel Vašington glumi moćnog trgovca oružjem koji je postao rob koji je rekao Luciju: “Najveći hram koji je Rim ikada sagradio bio je Koloseum. To je ono u šta oni vjeruju – moć… Rim mora pasti. Moram samo da ga poguram.”

Rad na ovom filmu bio je jedan od izuzetnih trenutaka u mom životu. Svakodnevno ići na posao sa ser Ridlijem Skotom iza kamere je dobar dan za rad u bilo kom kontekstu – rekao je Pol.

Možda je veličanstveniji od prvog. To je vrijedno čekanja – rekao je Skot.

Pet Oskara za film iz 2000. godine

Ridlijev originalni istorijski ep iz 2000. godine zaradio je 465,4 miliona dolara na svjetskim blagajnama i osvojio pet Oskara, uključujući i onaj za najbolji film.

U “Gladijatoru” glavne uloge tumače Rasel Krou, Hoakin Finiks, Koni Nilsen, Ričard Haris i mnogi drugi. U ovom istorijskom spektaklu general Maksim (Krou) postaje rob i gladijator nakon što mu je car Komod pobio porodicu. Dok se bori u areni čeka svoj trenutak za osvetu, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu