Sudbine

(VIDEO) U bolnici preminuli NAJSTARIJI SIJAMSKI BLIZANCI NA SVIJETU: Svako je imao svoju sobu, tuširali su se odvojeno i jedno od njih je mijenjalo pol

Umrli su najstariji sijamski blizanci na svijetu, Lori i Džordž Šapell, saopštili su iz Ginisove knjige rekorda.

(VIDEO) U bolnici preminuli NAJSTARIJI SIJAMSKI BLIZANCI NA SVIJETU: Svako je imao svoju sobu, tuširali su se odvojeno i jedno od njih je mijenjalo pol
FOTO: TRUE LIVES/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prema navodima, oni su preminuli 7. aprila u bolnici Univerziteta u Pensilvaniji, a uzrok smrti još uvijek nije utvrđen.

Bili su stari 62 godine i 202 dana. Rođeni 18. septembra 1961. u Pensilvaniji, Lori i Džordž imali su djelomično spojene lobanje, dijeleći vitalne krvne žile i 30 posto svojih mozgova, odnosno čeoni i tjemeni režanj.  Ipka, u mnogo toga su se razlikovali.

Džordž je imao spinu bifidu i nije mogao hodati pa je sjedio u stolici sličnoj invalidskim kolicima koja je Lori gurala. Džordž je imao uspješnu karijeru kantri pevača, a Lori je nekoliko godina radila u bolničkoj praonici veša.

Džordž je rođen kao žena

Oni su 2007. su postali prvi istopolni sijamski blizanci koji su počeli da se identifikuju kao da su različitog pola, kada je Džordž počeo da se predstavlja kao muškarac. Inače, on je rođen kao Dori, ali je prvo promijenio ime u Reba, prije nego što je postao Džordž.

Blizanci su živjeli u dvosobnom stanu u Pensilvaniji. Svako je imao svoju sobu, neizmenično provodeći svaku noć u drugoj sobi. Tuširali su se odvojeno, koristeći zavjesu za tuš kao prepreku dok se jedan tuširao, a drugi stajao izvan kade.

Lori željela porodicu

Kad god su ih pitali bi li voljeli da su ikada bili razdvojeni, Lori i Džordž su uvijek odgovarali “ne”. “Da li biste bili razdvojeni? Apsolutno ne. Moja teorija je: zašto popravljati ono što nije pokvareno?” rekao je Džordž u dokumentarcu iz 1997, piše Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu