Politika

Višković i Vidovićeva sa predstavnikom MMF: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada vlade

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da su sadašnji, izuzetno pozitivni ekonomski pokazatelji u Srpskoj, rezultat mjera Vlade u vremenu pandemije, čiji je cilj bio podrška zdravstvu i realnom sektoru.

Višković i Vidovićeva sa predstavnikom MMF: Pozitivni ekonomski pokazatelji rezultat rada vlade
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Višković i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarali su u Banjaluci sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH (MMF) Endruom Džuelom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj ekonomskoj situaciji, te naglašeno da su pozitivni indikatori ekonomskog rasta u Republici Srpskoj.

Višković je podsjetio da su pravovremenim i efikasnim mjerama Vlade Republike Srpske sačuvana radna mjesta, privredni subjekti i ekonomija.

On je informisao rezidentnog predstavnika MMF u BiH o rebalansu budžeta Srpske za ovu godinu, i naveo da su poreski prihodi za oko 238 miliona KM viši u odnosu na planirani budžet za ovu godinu.

Višković je zahvalio Džuelu na finansijskoj pomoći MMF Republici Srpkoj od 200 miliona KM.

Džuel je pohvalio mjere Vlade Republike Srpske koje su pomogle privredi i zdravstvenom sektoru u vremenu pandemije, ocijeniviši da su mjere dale uspješan odgovor na kovid krizu.

Na sastanku je razgovarano i o imunizaciji stanovništva protiv virusa korona i navedeno da je neophodno vakcinisanje što većeg broja građana kao najefikasnijeg načina prevazilaženja pandemije virusa korona.

Prihvati notifikacije