Digitalna Srpska

VJEČITO PITANJE DOBILO ODGOVOR Kako da produžite život bateriji na svom telefonu

Ako imate problema sa trajanjem baterije telefona, evo savjeta nakon kojeg nećete više morati da nosite punjač svuda sa sobom.

punjenje telefona
FOTO: ZOLLOTECH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Jedan od savjeta koji stručnjaci daju, jeste da ne bi trebalo da držite telefon napunjen tokom cijele noći, jer kada to radite, ili puštate da se isključi jer je baterija prazna, skraćujete joj životni ciklus.

Najbolja opcija jeste da punite telefon od 20 odsto do 80 odsto, a na Ajfon uređajima koji imaju Ajos13 ili kasniji, to možete podesiti ovako: “Settings”, “Battery”, “Battery Health & Charging”, “Optimized Battery Charging”. Takođe, možete i podesiti limit na 80 odsto.

Pročitajte još

Kod Android uređaja stvari nisu baš ovako jednostavne, pa je najbolje da provjerite ovdje (ili varijaciji): “Settings”, “Battery”, “Battery Usage”, “Manage Battery Usage”, “Optimized”.

Pored ovih opcija, život baterije možete produžiti tako što ćete provjeriti mrvice, prašinu ili prljavštinu unutar porta za punjenje, kao i da činite ono što bi inače trebalo: da ne izlažete telefon ekstremnim temperaturama, i da, kad god možete, birate originalni punjač.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije