Svijet

VJERNI ČUVAR Kako je MAČAK spasio američku porodicu sigurne smrti

Mačak Mister Bu spasao je od trovanja cijelu porodicu iz Sinsinatija u SAD, tako što je neprekidnim mjaukajnem, što inače nikad ne radi, probudio svoje vlasnike.

VJERNI ČUVAR Kako je MAČAK spasio američku porodicu sigurne smrti
FOTO: SCREENSHOT TWITTER

Da nije to učinio velika je mogućnost da bi došlo do tragedije, jer se kuća, dok su svi spavali, ispunila ugljen-monoksidom, gasom koji je do sada bezbroj puta širom svijeta otrovao cijele porodice na spavanju, jer je potpuno neprimjetan bez boje, mirisa i ukusa.

Sedmogodišnji mačak, naime, išao je kroz hodnik posrćući i gubeći ravnotežu, ali je i neprestano mjaukao, navodi B92 pozivajući se na Telegram.hr.

– Onesvijestio se nekoliko puta pokušavajući da nas probudi. To je zaista nevjerovatno, jer nikad ranije nije mjaukao. Kao da je čekao čitav život da uradi tu herojsku stvar – rekla je njegova vlasnica Keckes, koja se, kada je pošla za njim, takođe onesvijestila.

Nju su otac i brat iznijeli napolje, a kasnije je spasena i njena majka, koja je mačka ponijela sa sobom.

Istraga je pokazala da je procurio gasni bojler u podrumu, a vatrogasci koji su došli na lice mjesta bili su vrlo srećni što su svi dobro, a porodici su savetovali da nabavi detektor za ugljen-monoksid.