Društvo

"VOLI TE MAMA NAJVIŠE U SVIM SVJETOVIMA" Dirljvo pismo Isidore Bjelice za kćerku Vilu

Isidora Bjelica nas je danas napustila, u 52. godini, a za sobom je ostavila sina Lava, kćerku Vilu i supruga Nebojšu Pajkića.

"VOLI TE MAMA NAJVIŠE U SVIM SVJETOVIMA" Dirljvo pismo Isidore Bjelice za kćerku Vilu
FOTO: E. ČONKIĆ/RAS SRBIJA

Za kćerku Vilu Isidora je bila posebno vezana, a jednom prilikom joj je čestitala rođendan porukom koja slama srca.

– Mila moja tufnice, srećan ti 15. rođendan, u želji da Božija blagodat bude uvijek uz tebe..Znaš koliko me boli da si posljednje četiri godine provodila po bolnicama u stalnom strahu i brizi. Dok su druge djevojčice mirno spavale, ti si noći i noći njegovala bolesnu majku. Dok su druge djevojčice odlazile na sport ti si sate i sate sjedela na hemioterapijama,a li mila moja kroz sve to stradanje naučuli smo o ljubavi više nego što bi nam donio srećan život u zdravlju i izobilju.

Pročitajte još

Naučile smo obje da u ovom krhkom palom svijetu satkanom od nesavršenstva nema jače sile od ljubavi. Naučile smo da je sve prolazno i nestaje, a samo ona postaje jača sa svakom nevoljom i nesrećom. I zato budi radosna i spokojna, djevojčice moja, voli te tvoja mama najviše u svim svjetovima – napisala je Isidora tada.

Podsećamo, Isidora je rođena 10. decembra 1967. godine u Sarajevu. Ona je 1986. godine objavila svoju prvu knjigu pod nazivom „Prvi probuđeni“ za koju je dobila nagradu Književne omladine Jugoslavije, a nakon toga bestseleri su se nizali, piše Blic.