Politika

VUČIĆ ZABRINUT ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE “Srbija je ubrzala pregovore za nabavku vakcine”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras zabrinutost za situaciju po pitanju rasta broja zaraženih koronom i Srbiji i istakao da se zato vode ubrzani pregovori i sa zapadnim i istočnim zemljama za nabavku vakcine.

VUČIĆ ZABRINUT ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE “Srbija je ubrzala pregovore za nabavku vakcine”
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Upitan da li ga brinu brojevi oboljelih od korone iako je u Srbiji bolja situacija nego u drugim zemljama u regionu i šire, Vučić je rekao:

– Veoma me brinu i ubrzano pregovaramo o dobijanju vakcina sa svima na zapadu: Nijemcima, Amerikancima, Englezima, ali i Rusima, Kinezima i svima drugima, jer bez vakcine to ne možemo da riješimo.

Vučić je napomenuo da će korona, ako se ne riješi taj problem, “bukvalno sve pojesti”.

Upozorio je da ćemo imati veliki problem ako dnevno budemo imali 100 novih hospitalizovanih pacijenata, jer bi to značilo da bi već za 20 dana bili popunjeni bolnički kapaciteti.

Pročitajte još

Govoreći o nedavnom protestu antivaksera ispred Predsjedništva, Vučić je rekao da se ne brine zbog toga što ti ljudi tvrde da je zemlja ravna ploča i što su protiv vakcina i svega drugog, već da brine za njihovo zdravlje i njihovih porodica, ali i ljekara i za zdravstveni sistem.

– Ne razumijem ni tu dozu agresije prema migrantima – kaže Vučić i poručuje da u Srbiji fašizam nikad nije prolazio i da je Srbija uvijek bila zemlja solidarnosti.

Takođe, sve zemlje koje su nam držale pridike i predavanja, vidjeli smo, kaže, kako se one odnose prema demonstrantima.

– Dobili smo lekciju iz vladavine prava, i nikada nećemo biti toliko uspješni u toj vladavini prava, čitaj: u prebijanju i hapšenju demonstranata, kao oni što su uspješni. Ali, neka od pozitivnih iskustava koje su primijenili primjenjivaćemo i verujem da ćemo dobiti pohvale tih izrazito evrpskih zemlja, za repliku mjera koje su oni primijenili nad svojim stanovništvom – zaključio je Vučić ironišući.