Biznis

"ZAHVALJUJUĆI RUSKIM PARTNERIMA" Vučić ističe da će Srbija imati najjeftiniji gas u cijeloj Evropi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da će gasna kriza, koja je trenutno najvažnije pitanje u Evropi, trajati dvije godine, ali naglasio da će Srbija imati najjeftiniju cijenu u cijeloj Evropi, zahvaljujući ruskim partnerima.

"ZAHVALJUJUĆI RUSKIM PARTNERIMA" Vučić ističe da će Srbija imati najjeftiniji gas u cijeloj Evropi
FOTO: BN TV/RAS SRBIJA

Imaćemo krizu koja će da utiče na povećanje svih cijena. Kod nas u Srbiji malo manje i zahvalni smo na tome ruskim partnerima. Imaćemo najjeftiniju cijenu u cijeloj Evropi – rekao je Vučić u Beogradu nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Vučić kaže da je dobio obećanje od Lavrova i /potpredsjednika ruske Vlade Jurija/ Borisova da će “da mole /predsjednika Rusije Vladimira/ Putina” da Srbija ima najpovoljniju cijenu.

Pročitajte još

Predsjednik Srbije je ocijenio da su u Evropi prebrzo uvedene posebne karbon takse na energiju koja nije iz obnovljivih izvora.

– Zatim, već je druga godina korone i veliki problemi koje su zemlje Evrope imale u privredi i koje su davale privredi svoj jeftin gas, a nisu obnavljali svoja skladišta. Treće, nisu se sklapali dugoročni ugovori sa Rusijom o nabavci gasa, i tu su politički razlozi zašto je to tako. Na kraju, niko neće da prizna i svoju grešku odustajanja od uglja – dodao je Vučić

Prihvati notifikacije