Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZAKUCAO EKSER PSU KROZ LOBANJU Dječak (12) teško povrijedio životinju (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad - Spans / screenshot

Pas sa ekserom dužine pet santimentara u glavi pronađen je sinoć oko 20 sati u Novom Sadu. Prizor koji su zatekli bio je potresan.

Mali pas, dezorjentisan sa ekserom koji viri iz glave pronađen je na Satelitu, a Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad dobili su dojavu od jedne sugrađanke.

Nakon pregleda veterinara ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak cijelom svojom dužinom i da je ovo mogao uraditi isključivo čovek i to uz upotrebu alata.

Ustanovljeno je i da je pas čipovan, da ima deset godina, a da ima vlasnika i da se zove Kaja, prenosi Blic.

– Čuli smo se sa veterinarima, Kaja dobija lijekove i infuziju, stanje je za nijansu bolje, još uvijek je rano za bilo kakve prognoze. Vlasnici su bili kod nje i odreagovala je na njih, otvorila je oči na kratko, sada spava na majici svoje vlasnice. Njeno stanje se prati, čim bude nekih novosti ili pomaka u vezi njenog stanja napisaćemo – upravo je objavljeno na Fejsbuk stranici Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad SPANS .

Čuli smo se sa veterinarima, Kaja dobija lekove i infuziju, stanje je za nijansu bolje, još uvek rano za bilo kakve…

Gepostet von Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS am Mittwoch, 27. Mai 2020

Novosadska policija je u toku dana pronašla počinioca. Reč je o dvanaestogodišnjem dječaku iz Novog Sada. Sa njim i njegovom starateljkom – bakom, obavljen je razgovor, on je pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloljetan. Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.

Volonteri napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju. Tri psa su pronađena sa iščupanim noktima, a jednog psa je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuje vlasnik psa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO