Sudbine

Zapaljen grob oca Darka Lazića: Utvrđuje se da li je požar slučajno izbio ili ga je neko podmetnuo

Grob oca Darka Lazića, Milana Lazića, izgorio je u požaru.

Zapaljen grob oca Darka Lazića: Utvrđuje se da li je požar slučajno izbio ili ga je neko podmetnuo
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Naime, mještani su zgroženi prizorom koji su zatekli na seoskom groblju. Vatra je u potpunosti uništila okvir sa vještačkom travom, ali i donji dio nadgrobnog krsta, dok su vijenci koji tu stoje od decembra, kada je Dragan sahranjen, nezahvaćeni vatrom.

Kako komšije pričaju, porodica sumnja da je požar podmetnut.

– Lazići nisu zaslužili ovako nešto. Prestrašno je da neko iz obijesti i ljubomore uništi grobno mjesto njihovog člana porodice. Milan je bio mnogo dobar čovjek, pošten, spreman svakom da pomogne i sve nas je ovo potreslo, kada smo na Pobusani ponedjeljak izašli na grobove najmilijih i zatekli jeziv prizor. Čuo sam da su Darkova majka, baka i brat potresli kad su im javili šta se dogodilo i da su odmah otišli na groblje da vide kolika je šteta – rekao je za Kurir jedan od stanovnika Brestaču, koji je insistirao na anonimnosti.

FOTO: GORAN SRDANOV, ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS KOMBO
FOTO: GORAN SRDANOV, ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS KOMBO

– Po selu se priča da je neko to namjerno uradio da bi napakostio porodici zbog Darka. To se desilo prije nedjelju-dvije, čuo sam da je jedna komšinica otišla do kuće Branke i njenog drugog sina da im to javi, još dok je vatra gorjela. Oni su odmah otišli i nekako ugasili vatru. Baš su se bili potresli, jadni ljudi – ispričao je mještanin.

Darko i njegova majka Branka se nisu oglašavali.

Prihvati notifikacije