Banjaluka

Zašto je povučena tačka dnevnog reda: Odbornici o nacrtu budžeta za 2024. godinu, ali ne i o smjeni sekretara Skupštine grada

Nakon višečasovne rasprave o dnevnom redu, odbornici Skupštine Grada usvojili su predloženi dnevni red od 29 tačaka, a trenutno raspravljaju o Nacrtu budžeta za 2024. godninu.

Zašto je povučena tačka dnevnog reda: Odbornici o nacrtu budžeta za 2024. godinu, ali ne i o smjeni sekretara Skupštine grada
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ukupna budžetska sredstva za 2024. godinu projektovana ovim Nacrtom su u iznosu od 187,89 miliona KM.

Iako je šef Kluba odbornika SNSD ranije poručio kako su jednoglasno svi odbornici podržali inicijativu Ujedinjene Srpske za smjenu trenutnog sekretara Skupštine Grada, Igora Šukala, ona se ipak nije našla na dnevnom redu. Kako pojašnjava odbornik Ujednjene Srpske, Neven Stanić razlog povlačenja tačke koja se odnosi na smjenu sekretara Skupštine Grada kao i prijedlog koji se odnosi na imenovanje v.d sekretara, je taj što na sjednici Komisije za izbor i imenovanja nije bio riječi o tome ko bi mogao da zamijeni aktuelnog sekretara Skupštine Grada Banjaluke.

Pročitajte još

Gradonačelnik, Draško Stanivuković na skupštinskoj pauzi ponovio je još jednom kako je ovo najneproduktivniji skupštinski saziv u posljednjih nekoliko godina.

-Skupština grada Banjaluka je jedina Skupština u istoriji čovječanstva i parlamentarizma koja je više tačaka skinula sa dnevnog reda nego što je uvrstila. Uvrstili su 1.250 tačaka, a odbili 1.270 tačaka dnevnog reda – rekao je Stanivuković.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije