Politika

"Zašto maltretirate Đokovića?" Vučić je ovako odgovorio premijeru Australije (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na nalogu "Budućnost Srbije" na Instagramu.

"Zašto maltretirate Đokovića?" Vučić je ovako odgovorio premijeru Australije (VIDEO)
FOTO: BUDUĆNOST SRBIJE/INSTAGRAM

On je putem objavljenog video snimka pružio podršku srpskom asu Novaku Đokoviću i odgovorio premijeru Australije na njegovu najnoviju odluku da poništi vizu srpskom teniseru.

– Nikada nisu mogli da nam oduzmu srce i dostojanstvo – poručio je Vučić po pitanju Đokovića.

On je poručio da napadi i pritisci na Đokovića iz nepoznatih razloga poprimaju razmjere da je bilo nemoguće da se ne oglasi.

– Ako ste htjeli da zabranite Đokoviću da po 10. put osvoji trofej, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da je nemoguće da dobije vizu? Zašto ga maltretirate – upitao je on.

Pročitajte još

On je istakao da će “Srbija biti uz Ðokovića i umijeti da odgovori mnogo ljepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Ðokoviću, ali poštujući međunarodne uzuse i poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne države.”

– Mi ćemo se boriti za Novaka Ðokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet manje ili više neće promijenti ni sud našeg naroda o o narodu Australije koji izuzetno poštujemo i cijenimo, ali ni o Novaku Ðoković –  naveo je predsjednik Srbije, prenosi Tanjug.

Možete pisati stotine hiljada tekstova najgorih o Ðokoviću, on će ostati najbolji teniser svih vremena i on će ostati u našim srcima, poručio je Vučić.

– A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne samo Novaku Ðokoviću već bilo kojem običnom čovjeku i našeg i vašeg ponositog i dostojanstvenog naroda.

– Živjela Srbije, Novače mi smo uz tebe – poručio je Vučić.

Podsjetimo, ranije danas oglasio se i državni sekretar za spoljne poslove Srbije Nemanja Starović.

On je za BBC izjavio da bi trenutni tretman australijskih vlasti prema Đokoviću mogao da naruši odnose između Australije i Srbije.

To je na svom Tviter nalogu potvrdila i dopisnica BBC iz Brisela, prenosi B92.

Prihvati notifikacije