Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZAVRŠIĆEMO U SLIJEPOJ ULICI” Špirić tvrdi da neformiranje vlasti BiH vodi u ćorsokak

Politika
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić izjavio je danas da će BiH završiti u ćorsokaku i slijepoj ulici koja ne vodi nikud, a posebno ne na evropski put, ukoliko konačno ne bude formirana vlast i ako se ne počne sama baviti svojom sudbinom.

Špirić je podsjetio da je nedavna najava Francuske, Holandije i Danske da nisu za proširenje Evropske unije potvrđena kada su se suprotstavile započinjanju pregovora o članstvu sa Sjevernom Makedinijom i Albanijom, iako je Evropska komisija dala preporuku da se krene u taj proces.

On je ocijenio da Sjevernoj Makedoniji i Albaniji problem nije bio ni Godišnji nacionalni plan za pristupanje NATO, ni upitnik Evropske komisije, ni Reformska agenda, ali se rampa i za njih spušta.

– Kakva je to poruka nama u BiH? To nam jasno govori da se okrenemo jedni drugima, poštivanju vlastitih dogovora i političkih sporazuma, a posebno izborne volje glasača o čijoj se sudbini i odlučuje – rekao je Špirić.

On kaže da je zato jedini način da se spasi BiH da se u utorak, 20. avgusta na sjednici Predsjedništva BiH dobije kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara i da se krenu rješavati životna pitanja svih u BiH.

– Ukoliko i ovu šansu ispustimo ostaćemo taoci jalovih političkih ambicija i propalih kvazidiplomatskih ofanziva na šta sve vrijeme upozoravaju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i SNSD – rekao je Špirić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO