Svijet

"Završićeš kao ona žena u Bosni" Pomorac iz Crne Gore godinama zlostavljao suprugu, ONA USPJELA POBJEĆI

Protiv pomorca (34), koji je godinama prijetio svojoj supruzi, državno tužilaštvo sada je podiglo optužnicu.

nasilje u porodici
FOTO: TINNAKORN JORRUANG/SHUTTERSTOCK

Terete ga za porodično nasilje i prijetnje ženi, kojima je kako je sama ispričala, bila izložena od oktobra 2020. do januara ove godine. Muž je godinama vrijeđao, omalovažavao i zastrašivao.

Govorio joj je tako da nije majka njihovom sinu, da je klošarka i ku*va, da je glupača, izrugivao joj se što je iz Crne Gore. Više puta joj je prijetio da će ju ubiti, prebiti ili zaklati.

Završićeš kao ona žena u Bosni

Završićeš kao ona žena u Bosni – poručio joj je misleći pri tome na ženu koju je ubio bivši suprug u Gradačcu.

Pročitajte još

Osim što je bio verbalno nasilan prema njoj, u optužnici stoji da ju je fizički zlostavljao. Tako ju je često šamarao i naguravao, govoreći joj da će imati posljedica ako ikome bude progovorila o njegovom nasilju. Sve je kulminiralo u januaru ove godine.

Ona mu je 17. januara rekla da je najbolje da se razvedu. On joj je na to uzvratio:

– Izazivam te da to uradiš. Tamo gdje te nađem tebe ću ubiti, a sina ću uzeti.

Pomorac: “Nisam kriv”

Zbog svega toga ovaj nasilnik je sada optužen za nasilje u porodici, a tužilaštvo traži da mu se izrekne kazna od godinu dana zatvora.

U svojoj obrani pomorac je sve negirao.

– Tačno je da sam suprugu pozvao sa broda i javio joj da ću ranije da siđem kako bismo riješili razmirice. Nikada joj nisam prijetio niti sam je tukao i vrijeđao, ona je to sve preuveličala – uvjeravao je on istražioce, prenosi 24sata.

Bijeg od nasilnog muža

Žena je pak opisala kakvom je zlostavljanju sve bila izložena.

– Bojala sam se supruga. Svi moji su u Crnoj Gori i nisam mogla nikome da se obratim za pomoć. Bilo me strah kako će on da reaguje. Kada sam ga prijavila otišla sam sa sinom u sigurnu kuću, a zatim svojoj porodici u Crnu Goru – izjavila je dodajući da i sada živi u Crnoj Gori.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu