Gradovi

"ZDRAVLJE, SREĆA I MIR" Gradonačelnik Bijeljine čestitao Novu godinu po julijanskom kalendaru

Bijeljinski gradonačelnik Ljubiša Petrović čestitao je Novu godinu građanima ovo grada, Republike Srpske, Srbije i svima koji poštuju julijanski kalendar, te poželio da Bijeljina bude bolja i uspješnija.

"ZDRAVLJE, SREĆA I MIR" Gradonačelnik Bijeljine čestitao Novu godinu po julijanskom kalendaru
FOTO: SDS

Nadam se da će godina u koju ulazimo biti godina ljubavi, zajedništva i blagostanja, kao i da ćemo u nju ući sa optimizmom i novom energijom – poručio je Petrović.

Petrović je poželio da zajedničkim trudom i slogom budu postignuti plemeniti ciljevi, da Bijeljina bude bolja i uspješnija, kao i odgovoran i domaćinski odnos prema narodu i narodnoj imovini, te da se uvažavaju svi dobri ljudi i ideje.

– Svim sugrađanima i sunarodnicima želim dobro zdravlje, sreću i mir, a svim porodicama da sutrašnji praznik – Mali Božić proslave u veselju i slozi, čuvajući našu tradiciju i neprolazne duhovne i kulturne vrijednosti! – poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.