Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zupcu uručena nagrada “Duško Trifunović”

Kultura
Autor:

Foto Srna

Književniku Peri Zupcu uručena je nagrada za afirmaciju srpske kulture i književnosti u okviru manifestacije “Dani Duška Trifunovića”, koja je večeras otvorena u Palama.

Zubac je, nakon što je primio nagradu “Duško Trifunović”, izrazio zadovoljstvo što je dobitnik priznanja koje je nazvano po njegovom prijatelju sa kojim se družio 14 godina.

– Duško mi nije bio samo prijatelj nego brat, poštovali smo se i do posljednjeg časa sam bio s njim. Tako da mi je veliko zadovoljstvo što sam dobitnik nagrade – rekao je Zubac.

Nagrada je uručena tokom književno-poetske večeri koja je u sali Kulturnog centra Pale održana pod nazivom “Bukvalno tako”, a u programu su, osim Zupca, učestvovali i pisci Mošo Odalović, Ranko Mićanović, Milica Bakrač, Zdravko Miovčić i Mirko Vuković.

Direktor Kulturnog centra Pale i organizator manifestacije Marko Sikima rekao je da je ova manifestacija organizovana 12. put u čast velikog pjesnika i stvaraoca.

– Ovom manifestacijom okupljamo prijatelje, kolege, pjesnike i poštovaoce neprolaznog stvaralaštva Duška Trifunovića. Prvog dana predviđeno je književno-muzičko veče za odrasle, a drugi dan je posvećen dječijoj poeziji – rekao je Sikima.

Uvod u ovu poetsku smotru bilo je otvaranje izložbe slika Borka Močevića u Galeriji Kulturnog centra.

Pokrovitelji 12. manifestacije su grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO