Društvo

Jugović: Sezona grijanja na Palama biće uspješno privedena kraju

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, potvrdio je da je otklonjen kvar zbog kojeg je prethodnih dana došlo do velikih problema u isporuci toplotne energije za korisnike usluga ovdašnjeg preduzeća “Gradske toplane”, te najavio da će sezona grijanja, i pored dodatnih poteškoća prouzrokovanih izraženom nestašicom kvalitetnog energenta na tržištu, biti uspješno privedena kraju.

Jugović: Sezona grijanja na Palama biće uspješno privedena kraju

Prije svega, hoću da izrazim žaljenje zbog nastalih poteškoća u isporuci toplotne energije, te da istaknem da smo preduzeli sve potrebne mjere da otklonimo tehničke probleme, ali i istovremeno obezbijedimo uslove da tekuća sezona grijanja bez većih problema bude uspješno privedena kraju – rekao je Jugović.

On je naglasio da je opštinska uprava ovih dana intervenisala dodatnim sredstvima po osnovu subvencije za rad preduzeća “Gradske toplane”, kako bi se nabavila određena količina uglja, koji bi uz primarni energent, takozvanu sječku, do kraja tekuće sezone obezbijedio konstantnu i kvalitetnu isporuku toplotne energije korisnicima usluga gradskog centralnog grijanja u najvećoj istočnosarajevskoj opštini.

– Radi javnosti, moram posebno naglasiti da je rad preduzeća ‘Gradske toplane’ tokom ove sezone, a posebno u njenom finalnom dijelu, otežan usljed izražene nestašice kvalitetnog primarnog energenta na tržištu, zbog čega je preduzeću uglavnom isporučivan vlažan, sirov emergent – objasnio je Jugović, dodavši da ni opština Pale, a ni preduzeće “Gradske toplane” nisu mogli u punoj mjeri odgovoriti takvim tržišnim okolnostima, koje su, opet, tokom aktuelne sezone periodično uticale na kvalitet grijanja.

Podsjetivši da se ovdašnjim korisnicima centralnog grijanja toplotna energija isporučuje u 24-časovnom režimu tokom cijele grijne sezone, koja traje od 15. oktobra do 15. aprila, a u zavisnosti od spoljnih temeratura vazduha i znatno duže, po čemu su Pale, sasvim sigurno, jedna od sredina u Srpskoj koje prednjače u tom smislu, Jugović je zamolio građane da pokažu razumijevanje, jer se zaista čini sve kako bi ova komunalna usluga bila na željenom nivou.

– Uz poštovanje prema građanima, koji u zavidnom procentu plaćaju uslugu grijanja, što je za svaku pohvalu, obavještavam ih i da sam kao načelnik opštine Pale insistirao i zvanično zatražio od upravljačkih struktura preduzeća ‘Gradske toplane’ da računi korisnicima usluga centralnog grijanja za mart mjesec ove godine budu umanjeni – poručio je Jugović.

On je zaključio da ostaje privržen planovima da u narednom periodu realizuje projekat izmještanja preduzeća “Gradske toplane” iz urbanog gradskog jezgra, u sklopu kojeg bi bila revitalizovana i toplovodna mreža, te provedene sve druge aktivnosti koje bi značajno i dugoročno unaprijedile sistem daljinskog grijanja u Palama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu