Politika

50 NAJMOĆNIJIH Srpskainfo i EuroBlic uskoro objavljuju novu listu najuticajnijih osoba u Republici Srpskoj

Da li je Milorad Dodik i dalje najmoćnija osoba u Republici Srpskoj, imajući u vidu veoma tijesan i diskutabilan rezultat izbora za predsjednika Republike Srpske?

izbor 50 najmoćnijih u Srpskoj
FOTO: RINGIER

Kolika je sada politička moć Željke Cvijanović, koja je pomela sve konkurente u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH?

Gdje su pojedini opozicioni lideri i ministri koji su prošle godine pucali visoko i kakva je potencijalna moć Jelene Trivić?

Da li su vodeći biznismeni uspjeli da ostanu moćni, ili su ih pretekla neka nova imena, trendovi i biznisi?

Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja, daćemo uskoro u našoj listi 50 najmoćnijih u Republici Srpskoj, koju redakcija EuroBlica i Srpskainfo tradicionalno objavljuje svakog ljeta. Pažljivo osluškujući puls građana i bilježeći promjene na ljestvici političke, ekonomske i svake druge moći i uticaja, javnosti Srpske i BiH otkrićemo ko vedri i oblači Republikom – javno ili iza scene. Ovaj put naša lista imaće dodatni kredibilitet, jer iza nje stoji portal sa najviše čitalaca u Republici Srpskoj.

Pročitajte još

Kao i prošli put, potrudićemo se da anketiramo što veći broj pojedinaca i društvenih grupa i profesija, s ciljem da čujemo i njihove stavove, koji su nam od ogromne pomoći pri formiranju konačne liste koja svaki put, garantovano, izazove veliku pažnju i polemike u javnosti.

Ko su najmoćniji u sferi biznisa, politike, sporta, umjetnosti… utvrdićemo na osnovu dobro poznatih kriterijuma: finansijski i politički uticaj, prepoznatljivost u javnosti, lična harizma, lični autoritet i autoritet institucije koju predstavljaju, te lakoća ostvarivanja ciljeva.

Prošla lista pokazala se izuzetno mjerodavnom i tačnom u kasnijim političkim i drugim dešavanjima u Srpskoj, jer su njeni akteri zadržali baš onakav uticaj kako smo ih rangirali.

50 najmoćnijih u Republici Srpskoj. Uskoro!

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije